fbpx
spot_img

Investiție de peste 5 milioane de euro, în comuna Ceanu Mare

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Deschiderea spre investiții private externe, manifestată de domnul primar, Virgil Păcurar, încă de la începutul acestui mandat, începe să producă efecte.


În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local, care a avut loc astăzi, 31.03.2022, la Primăria Ceanu Mare, membrii forului deliberativ local au fost informați cu privire la intenția unei societăți, cu capital german, de a realiza o investiție în comuna noastră.


Peste 5 milioane de euro va investi unul dintre primii 20 de jucători de pe piața de energie și biogaz din Europa, într-o hală de producție în suprafață de 4 hectare.


Pe lângă locurile de muncă generate, investiția – care ar putea începe chiar din acest an – va genera venituri la bugetul local, prin taxe și impozite pe teren și salarii, dar și venituri pentru cetățenii care vor avea posibilitatea de a-și vinde resturile vegetale (tulei, paie etc) către societatea cu capital german.
Aceasta, deoarece biogazul care va fi produs la Ceanu Mare va rezulta din fermentația resturilor vegetale și/sau a gunoiului de grajd.


De asemenea, materia solidă rezultată din fermentație va putea fi utilizată de cetățeni ca și îngrășământ 100% natural, reducându-se cantitatea de nitriți și nitrați din aer, sol și apă!


„Acesta este doar primul pas în dezvoltarea comunei noastre. Apreciez deschiderea consilierilor locali și reușita muncii întreprinse în anul 2021. Comuna Ceanu Mare este o comunitate emergentă, care se deschide față de investitori și antreprenori. Doar așa vom reuși!”, declară Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare.


Biroul de presă al comunei Ceanu Mare

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Anunț important pentru proprietarii de terenuri din municipiul Turda!

Vă reamintim că arderea resturilor vegetale sau a altor tipuri de deșeuri este complet interzisă, în conformitate cu...

Clienții Băncii Transilvania Câmpia Turzii – ÎN PERICOL

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia a publicat imagini și fotografii cu o persoană aflată în stare de...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...
%d bloggers like this: