spot_img
spot_img

Învață, distrează-te și experimentează la NOAPTEA CERCETĂTORILOR EUROPENI 2022!

spot_img

30 Septembrieo zi potrivită pentru știință! Dacă ai o minte curioasă și DE CE este întrebarea ta preferată, atunci nu trebuie să ratezi Noaptea Cercetătorilor Europeni! Anul acesta, 26 orașe din România vor fi gazda celui mai captivant eveniment despre știință și cercetare, aducând mai aproape de publicul larg cei mai prietenoși cercetători, alături de care vizitatorii vor învăța cât de interesantă poate fi munca de cercetare, dar și cât de utilă este aceasta pentru viața de zi cu zi.

 

În București, cel mai mare laborator în aer liber își așteaptă vizitatorii la Casa Oamenilor de Știință (Piața Alexandru Lahovari, nr. 9), între orele 16:00 și 21:00. Pe scena evenimentului, 4 momente inedite vor stârni curiozitatea publicului de a afla mai multe despre importanța somnului, tehnicile de prim ajutor, magia chimiei și lumea neștiută a liliecilor. Pasionații de știință vor fi uluiți de experimentele de fizică și chimie efectuate chiar de ei, vor participa la ateliere interactive de mecatronică, robotică, control al mișcării, educație financiară și ecologică, iar jocurile și concursurile pe diverse teme științifice vor face experiența participării una de neuitat.

 

Știința și cercetarea își dau întâlnire cu publicul larg și la Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Negrești-Oaș, Oradea, Petroșani, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Sulina, Târgu Jiu, Târgu Neamț, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău. Publicul curios și dornic de cunoaștere este invitat să exploreze lumea științei împreună cu cercetătorii. Experimentele inedite îi vor ajuta pe participanți să-și însușească cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare. Astronomia își va dezvălui toate secretele, prin intermediul telescoapelor ce vor cerceta cerul plin de mistere, iar noile tehnologii îi vor ului pe vizitatori prin beneficiile pe care le aduc vieții cotidiene.

 

O varietate de workshop-uri de programare și utilizare a sistemelor de inteligență artificială vor fi prezente la evenimentele din întreaga țară. Pasionații de robotică vor putea explora mai bine acest domeniu, interacționând cu echipe de elevi ce au participat la competiții naționale și internaționale. Descoperirile arheologice recente vor fi bine puse în valoare, prin prezentări interactive ale cercetătorilor în acest domeniu, iar reconstituirile istorice vor transpune vizitatorii în epoci de poveste, oferindu-le o experiență unică. Mai mult, publicul va putea realiza adevărate călătorii în diverse epoci istorice, prin intermediul tehnologiilor de realitate virtuală.

 

Educația pe teme ecologice nu va lipsi nici ea de la eveniment, publicul având ocazia să conștientizeze mai bine problemele de mediu cu care se confruntă societatea actuală și să afle cum se pot implementa soluții utile. Cele mai premiate invenții ale cercetătorilor români vor fi la îndemâna vizitatorilor, publicul având ocazia să afle rezultatele muncii de cercetare desfășurată în diverse muzee, universități și institute din România. Toate detaliile privind locațiile și programul de desfășurare, precum și agenda activităților din fiecare oraș se găsesc pe www.noapteacercetatorilor.eu.

 

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori, reușind să inspire următoarele generații de cercetători. Evenimentul oferă oamenilor de știință șansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul științei și oamenii din spatele experimentelor.

 

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Spectacol special de Crăciun, la Mihai Viteazu

📣🎉📣🎉Vă invităm cu drag la prima ediție de spectacol...

În doar o lună, am ajuns la peste 500 de urmăritori, pe TikTok

În urmă cu o lună, am decis să punem RefleqtMedia și...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Incendiu la Cluj – arde o casa langa Spitalul Militar

Trei autospeciale pentru stins incendii au intervenit pentru stingerea...

T9 – un fel de „Gică – contra” cu deraieri de logică

Uitându-ne pe retorica paginii de socializare a T9, observăm...

(DOCUMENT) Citește hotărârea cu noile restricții adoptate de Guvernul României

În cursul serii de ieri, 25 martie 2021, Guvernul...

Încă mai ai timp să depui proiecte pe TurdaDecide.ro

⏳ Mai sunt 4 zile în care mai poți depune...

O minoră din Viișoara a plecat de-acasă… ați văzut-o?

  UPDATE: Minora tocmai și-a distribuit o amintire pe facebook...
spot_img
spot_imgspot_img

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare îi acoperă pe boierii locali din zona Turzii

În 13 martie 2018, RefleqtMedia a trimis către Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare o solicitare întemeiată pe legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile...

Pensii mai mari pentru grupele I și II de muncă!

Viața vârstnicilor din România s-ar putea schimba considerabil în bine odată cu aplicarea prevederilor legii 221/2018, când este programată recalcularea pensiilor pentru toate categoriile...

Ștefania Petric aduce toți laurii la festival “Fii star în țara ta!”

Tanara interpreta de muzica usoara din Campia Turzii, Stefania Petric, si-a confirmat statutul de star, cucerind laurii victoriei la toate categoriile la care a...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: