Informații promițătoare din lumea economică – Hidroelectrica ar putea fi listată la bursă

spot_imgspot_img

Compania Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de administrator unic al Fondului Proprietatea S.A., informează acționarii și investitorii că Fondul și Hidroelectrica au selectat consorțiul de bănci de investiții pentru IPO, care este compus din bănci de investiții internaționale, regionale și locale.

„Numirea băncilor de investiții este o etapă cheie și suntem foarte mulțumiți că a fost atinsă în procesul de IPO al Hidroelectrica. Credem cu tărie că IPO-ul și listarea ulterioară a companiei vor aduce beneficii semnificative pieței de capital românești și țării în ansamblu, având în vedere că are un mare potențial de a atrage investitori locali și străini importanți pentru liderul românesc în producția de energie electrică, una dintre companiile cheie din sectorul energetic din România. Încurajăm toate părțile implicate să continue colaborarea pentru a se asigura că atât oferta publică inițială, cât și listarea la bursă sunt finalizate fără întârziere”, a declarat cu acest prilej Ilinca von Derenthall, președinte al Comitetului Reprezentanților.

„Selectarea băncilor de investiții marchează un pas important, ca parte a pregătirii pentru IPO și listare a Hidroelectrica. Apreciem sprijinul tuturor părților implicate de până acum și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu consorțiul de bănci de investiții pe măsură ce vom continua procesul de pregătire pentru IPO și listare. Sperăm să putem finaliza această tranzacție de referință cât mai curând posibil”, a spus Johan Meyer (foto), CEO Franklin Templeton Investments România și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Fondul Proprietatea nu a dorit însă să facă public și numele băncilor care formează acest consorțiu.

Citește continuarea aici

spot_img
%d bloggers like this: