spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Industria SEXULUI – în atenția autorităților CLUJENE

Sexul vinde și se vinde și, de multe ori, fete tinere și prostuțe cad pradă unei industrii care le transformă în marfă și carne vie, iar din acest motiv, a venit vremea ca această industrie să fie verificată la sânge de autorități.

În acest sens, Partidul Ecologist Român, filiala Cluj, a redactat o petiție pentru a pune frână sfârnarilor de trupuri din județul nostru.

în temeiul prevederilor Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, ale art. 3 din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 privind securitatea naţională a României, ale art. 3 din Legea nr. 39 din 21 ianuarie 2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate   și ale art. 1 din Legea nr. 155 din 12 iulie 2010 a poliţiei locale

 

întreprinderea unor acțiuni de control, cu scopul:

  1. sistării activității cluburilor de streaptease
  2. sistării activității sex-shop-urilor
  3. sistării activității saloanelor de masaj erotic
  4. sistării activității prostituatelor de la periferia Municipiului: Calea Turzii, zona aeroport, Mănăștur Pod, zona gării
  5. sistării activității escortelor
  6. destructurării rețelelor de trafic de persoane și de proxenetism

 

Solicităm în acest sens constituirea unor echipe mixte, alcătuite din polițiști, polițiști locali și jandarmi, care să culeagă informații despre aceste activități din teren, de la administratorii imobilelor cu destinație de locuit, site-uri, ziare, reviste. Menționăm în sensul celor de mai sus faptul că industria sexului este omniprezentă în Municipiul Cluj-Napoca, astfel că munca de strângere a informațiilor nu prezintă un caracter complex, sursele fiind la îndemâna oricui. Pentru acest motiv, judecând rational, nu putem accepta faptul că organele de poliție și jandarmerie nu au cunoștință despre acest fenomen. Or, din moment ce fenomenul este de notorietate și nu se întreprind măsuri pentru oprirea lui și pentru destructurarea rețelelor de traffic de persoane, înseamnă că nu se justifică existența și finanțarea organelor de poliție și jandarmerie, căci acestea nu își dovedesc eficiența.  Situația este identică și dacă autoritățile nu dețin informații cu privire la “industria sexului” din Municipiu.

 

De cealaltă parte, activitățile economice aflate la limita licitului (cluburi de streaptease, sex-shopuri), care, în fapt, maschează rețelele de prostituție, își desfășoară activitatea în baza unor autorizații de funcționare emise de Primarul Municipiului, astfel că activitatea de control a activității și decizia privind ineficacitatea autorizațiilor de funcționare revine acestuia.

 

De asemneea, arătăm că acțiunea prin care s-ar pune capăt prostituției în Mun. Cluj-Napoca trebuie să țintească atât activitățile ilicite, cât și pe cele aparent licite, care constitie un paravan pentru grupurile infracționale organizate.

 

 Prin acest demers dorim oprirea traficului de persoane și a prostituției, care, alături de droguri, alcool etc. constituie factori care conduc la distrugerea omului, familiei și, în final, a societății. De aceea, luând în considerare disoluția familiei, celula de bază a societății, luând în calcul bolile venerice care se transmit prin actul sexual și faptul scăderii natalității, acestă problematică reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a României.

 

Mai mult, aceste activități ilicite, alături de traficul de dorguri și de jocurile de noroc reprezintă surse de evaziune fiscală, căci veniturile nu sunt fiscalizate.”, se arată în petiția depusă de PER Cluj.

Doar săptămâna trecută, RefleqtMedia v-a prezentat cazul a două tinere din Câmpia Turzii și a uneia din Turda care au intrat în această industrie nemiloasă, inconștiente fiind de riscurile la care se supun.

spot_img
spot_img
spot_img