26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeStiri - nationalÎncepe programul "Investim în copii, investim în viitor”

Începe programul “Investim în copii, investim în viitor”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

? Începând cu 2 mai 2019, ora 10.00, pot fi depuse formularele de cerere de acord pentru finanțare în baza Hotărârii nr.239/2019 pentru instituirea unei cheme de ajutor de minimis privind programul guvernamental „gROwth – Investim în copii, investim în viitor”

➡️ Educația este un domeniu prioritar pentru Guvernul PSD-ALDE.
➡️ Începând cu 2 mai 2019, pot fi depuse cererile de finanțare pentru construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv. 


➡️ Este vorba despre Programul guvernamental “gROwth – investim în copii, investim în viitor”, care beneficiază de o schemă de ajutor de minimis și care se va derula până la 31 decembrie 2020, cu o alocare multianuală de 2,35 miliarde lei. (500 de milioane de euro).


➡️ Au acces la finanțare persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii și cluburi sportive.


➡️ Sprijinul constă atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, cât și în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%.


➡️ Este un proiect complex, cu beneficii economice, dar și sociale, pentru că vom crea condiții astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădinițe concomitent cu practicarea sportului.


➡️ Formularele de cerere de acord pentru finanţare se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr.2-4, sectorul 1, Bucureşti.


➡️ Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe site-ul său, periodic, lista cererilor de acord pentru finanţare depuse şi stadiul analizei acestora.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: