fbpx
spot_img
spot_img

Începând de astăzi, trenurile circulă … mai încet decât bicicletele 🙂

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Având în vedere statisticile potrivit cărora viteza medie de deplasare a trenurilor din România este de 40 km/h, anunțul făcut de CFR Infrastructură a stârnit hohote de râs.

Trenurile de călători şi de marfă vor circula cu o viteză redusă cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, a anunţat CFR Infrastructură, măsura fiind dispusă pentru siguranţa transportului feroviar în zilele cu temperaturi de 38- 39 grade C. Restricţiile de viteză se aplică de astăzi, 28 iulie până la sfârşitul săptămânii şi doar în intervalele orare când temperatura şinei va depăşi 50 grade.

„Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, în special în regiunile care intră sub incidența atenționărilor de temperaturi ridicate și diconfort termic accentuat, prin verificarea directă ale linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade, pe intervalele de stații unde situația o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Menționăm faptul că aceaste măsuri respectă normele de siguranţă feroviară, aplicate în astfel de situații speciale”, a transmis CFR Infrastructură.

De asemenea, în afara restricţiilor de viteză, mai sunt anunţate revizii suplimentare pe tronsoanele cu temperaturi caniculare, personal de specialitate care va însoţi trenurile, informarea operatorilor de transport feroviar în privinţa tronsoanelor unde trebuie să reducă viteza.

Astfel, datorită „măsurilor stipulate inclusiv în normativele de siguranță” … trenurile de marfă, dar și cele de călători vor ajunge să circule … mai încet decât bicicletele 🙂 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: