spot_img
spot_img

Incendiul de la Berg Banat putea produce un cataclism?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În sinea sa, incendiul de la hala Berg Banat din Câmpia Turzii a reprezentat o pagubă imensă pentru societatea bănățeană, însă se pare că o tragedie MARE s-a evitat în ultimul moment.

Omul de afaceri, Rareș Nicolae Morar, de la Câmpia eXpress, a dat publicității o serie de informații care, dacă s-ar adeveri, ar putea constitui obiectul unui dosar penal.

„Ce-ar fi să vorbim puțin despre incendiul de la Berg Banat?

Au trecut mai bine de 6 săptămâni de la incendiu de la Berg Banat din Câmpia Turzii și lumea începe să uite de pericolul la care au fost expuși locuitorii. Pentru că presa locală tace (probabil din cauza contractelor de mii de lei cu Primăria Câmpia Turzii), ca fost jurnalist și cetățean implicat am derulat o mică investigație, iar neregulile pe care le-am găsit m-au determinat să scriu aceste rânduri.

Primul lucru care mi-a atras atenția: schimbarea locației construcției!

Inițial cei de la Berg Banat au vrut să construiască fabrica de zincare termică în Parcul Industrial Reif. Deși au obținut autorizația de mediu pentru această locație, construcția nu a fost făcută acolo. Interesant e faptul că se știa în oraș înainte cu câteva săptămâni că vor câștiga licitația în noul Parc Industrial al Primăriei, lucru care ar trebui investigat de autorități (nu e prima dată când prezint dovezi despre viitorii câștigători ai licitațiilor în mandatul primarului Dorin Lojigan – vezi Zilele Câmpiei Turzii sau locul de joacă din Berc).

Al doilea lucru care mi-a atras atenția: modul de modificare a PUZ-lui – Planul Urbanistic Zonal!

Publicul a fost invitat să participe la dezbaterile referitoare la PUZ, la consultarea documentațiilor la sediul Primăriei, 30.05.2017 – 05.06.2017, în zilele lucrătoare, între orele 8.00-12.00 și 14.00-15.30. Numai că în această perioadă a fost weekend prelungit de joi până duminică. Interesant, nu? Or fi avut ceva de ascuns sau de ce a fost aleasă această perioadă?

Al treilea lucru care mi-a atras atenția: buteliile de oxigen!

Știați că în ultimul moment au fost scoase buteliile de oxigen din fabrică? De ce nu vorbește nimeni despre pericolul de explozie la care au fost expuși locuitorii din Câmpia Turzii?

PS: Presa liberă și autoritățile sunt invitate să dezvolte rândurile de mai sus!”,  a spus Morar.

În aceste condiții, RefleqtMedia a solicitat un punct oficial de vedere de la Berg Banat.

Până la acest moment, compania bănățeană a ezitat să se pronunțe pe subiect.

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

600 de milioane de euro câștigă statul de pe spatele nostru, din carburanți!

Nu este găselnița RefleqtMedia ci rezultatul unui studiu publicat de către Asociația Furnizorilor de Energie din România și citat de...

Cine este românul care a ucis un bărbat în Italia și i-a transportat cadavrul pe scuter și ce legătură are acesta cu Câmpia Turzii

În timp ce mulți dintre conaționalii noștri din diaspora fie trăiesc o viață tihnită, departe de probleme, fie...

Afecțiunile „grave” pentru care se cheamă Ambulanța în ultima perioadă

De multă vreme încoace, pentru multă lume ambulanța este un taxi mai șmecher sau, în cazurile și mai...

860 de hectare de pădure RASE de pe Valea Arieșului – niciun vinovat! #StatulMafiot

Niciun hoț de lemne n-a fost pedepsit după zece ani de la descoperirea unui masiv furt de lemne...
spot_img

Peste 20.000 de semnături de susținere a legii inițiate de USR împotriva tăierilor ilegale de păduri

Propunerea legislativă inițiată și depusă de USR, în urmă cu două săptămâni, pentru modificarea Codului Silvic, a strâns peste 20.000 de semnături de susținere pe Platforma...
%d bloggers like this: