spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Incendiu catastrofal! Intervin pompierii din mai multe judete

Un grav incendiu s-a produs, in aceasta dimineata, in judetul Mures, la o hala de stocare a carburantilor si a lemnului.

“Pompierii mureșeni intervin în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant și material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu. La fața locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, două autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanțe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM și autospeciala de intervenție cu roboți în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgată și SVSU Eremitu.
Incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 4000mp, cu degajări mari de fum. Au rezultat 4 victime, sex masculin cu arsuri la nivelul corpului, 1 victima – cod rosu – inconstienta – i se aplica manevre de resuscitare, 3 victime – cod galben – preluate de catre cele 2 echipaje SMURD aflate la locul intervenției. A fost transmis un mesaj de avertizare a populatiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major. A fost alertata Grupa Operativa pentru sprijinul actiunilor de interventie. Se deplaseaza in sprijin cate un ASAS de la judetele limitrofe CJ, SB,HR,BN,AB si se vor pozitiona la sediul subunitatilor cele mai apropiate.
Intervenția este în dinamică.
Echipajele intervin în sistem structurat pentru limitarea propagării, localizarea și lichidarea incendiului.
Intervenția este în dinamică, revenim cu detalii.”, transmite Locotenent Călușeri Alexandra – purtător de cuvânt al ISU Mureș.

in sprijinul pompierilor mureseni au intervenit pompierii din Cluj si Alba.

“Două autospeciale de stins incendii de mare capacitate, din cadrul Detașamentului Turda și Punctul de Lucru Florești, se deplasează în sprijinul pompierilor mureșeni, respectiv în municipiile Târgu Mureș și Târnăveni, pentru a asigura intervențiile curente pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului izbucnit la o hală de preluarea lemnului din localitatea Eremitu, cu o suprafață de aproximativ 4600mp.”, transmite ISU Cluj.

“O autospecială de stins incendii de mare capacitate(AT10.000), din cadrul Detașamentului de pompieri Alba Iulia, se deplasează în sprijinul pompierilor mureșeni, pentru a asigura intervențiile curente pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului izbucnit la o hală de preluarea lemnului din localitatea Eremitu, cu o suprafață de aproximativ 4600mp.”, arata si ISU Alba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img