14.2 C
Turda
Wednesday, October 5, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIINCENDIAR: Blat murdar al împăratului roșu! Comuna Tritenii de Jos își poate...

INCENDIAR: Blat murdar al împăratului roșu! Comuna Tritenii de Jos își poate pierde Căminul Cultural

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Comuna Tritenii de Jos are în implementare un proiect, cu finanțare europeană privind reabilitarea căminului cultural din reședința de comună.

Practic, acesta este singurul edificiu cultural din întregul areal al comunei, în condițiile în care căminul cultural din satul Tritenii de Sus este închiriat, de mai bine de 20 de ani, către Aurel Varga, patronul discotecii Top 40.

Contractul de închiriere, care poate fi văzut mai sus, era programat să expire în 2018, doar că Aurel Varga a solicitat Consiliului Local al Comunei Triteni o prelungire a acestuia pe o perioadă de 7 ani, pe motiv că „vezi-doamne”, vreme de 10 ani, pe timpul perioadei contractuale, nu a putut să funcționeze din motive care țin de primărie.

„Primăria trebuia să asigure utilitățile pentru ca noi să funcționăm, așa spune în contract”, ne-a confesat Varga – singura problemă a acestuia este că, în contractul pe care noi vi-l prezentăm, nu există nicio cauză prin care Primăria să fie obligată să asigure vreo utilitate.

Așadar, fără un motiv real, Aurel Varga a dat UAT Tritenii de Jos în judecată, pentru a obține o prelungire a contractului de închiriere pe încă 7 ani, dar și o despăgubire în valoare de 10.000 de euro.

Având în vedere miza mare pe care o implica acest proces, era de așteptat ca primarul comunei, Valer Sașa, să angajeze apărător, cu atât mai mult cu cât mâna spartă a primarului este recunoscută, când vine vorba despre ambițiile proprii, însă în acest caz nu a fost așa.

Așa se face că un proces cu o asemenea amploare a fost pierdut, pe fond, de comuna Tritenii de Jos, în mai puțin de două luni.

BA MAI MULT, PÂNĂ LA ACEST MOMENT, PRIMARUL COMUNEI – VALER SAȘA nu a atacat decizia Judecătoriei Turda.

Dar … în ce condiții a funcționat discoteca Top 40 de la momentul expirării contractului de închiriere și până acum?

Păi … în baza unei adeverințe emisă de același, Valer Sașa, prin care se stipula că „în baza contractului nr 767/20.02.1998, articolul 6, Chiriașul rămâne direct răspunzător de bunul închiriat”.

Având în vedere că la momentul eliberării adeverinței, contractul expirase, din punct de vedere juridic, acesta nu mai reprezenta nicio obligație legală.

Ca atare, dispoziția remisă de primar este una NULĂ, rezultând că Disco Top 40 ar putea, dacă autoritățile juridice confirmă, să funcționeze FĂRĂ DREPT LEGAL!

În altă ordine de idei, ca să vă dați seama DE CE NU ȘI-A ANGAJAT SAȘA APĂRĂTOR, principalul furnizor de produse alimentare pentru Primăria Tritenii de Jos este firma Niagara ICE SRL, care este deținută de Varga Adrian Claudiu (Fiul lui Aurel Varga) și Varga Elena (soția lui Aurel Varga).

În anii 2017 și 2018, UAT Tritenii de Jos a achiziționat produse de la firma Niagara Ice SRL în valoare de peste 77.000 de lei.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: