3.9 C
Turda
Thursday, October 6, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaÎn timp ce consilierii turdeni le-au aprobat majorarea de tarife „cu două...

În timp ce consilierii turdeni le-au aprobat majorarea de tarife „cu două mâini”, din pubelele Privalului zboară gunoaiele

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În 28 decembrie, consilierii locali ai Municipiului Turda s-au reunit în ședință extraordinară, pentru a aproba noile tarife practicate de firma Prival Ecologic Servis.

Sub pretextul „taxei speciale de mediu” în valoare de 30 lei/tona de gunoi nesortat depozitat pe rampă, oficialii firmei de salubritate au solicitat creșterea tarifului pentru ridicarea și transportul deșeurilor atât pentru persoane fizice, cât și pentru agenți economici.

S-a ajuns, așadar, ca fiecare cetățean din Turda, care are contract cu Privalul, să plătească 10 lei/lună, adică o familie cu 4 membri plătește 40 lei/lună, indiferent cât gunoi „produce”.

În ceea ce privește agenții economici, aici tariful a ajuns la aproximativ 50 lei/mc de deșeuri.

Dar … ce face Privalul de banii ăștia?

Păi, nimic, pentru că gunoiul este ridicat după un program dezorganizat, pentru că sunt străzi unde angajații firmei lasă gunoaie în urma lor, deoarece nu s-a implementat un program de achiziționare a pubelelor ecologice de către populație.

Pe de altă parte, deputatul Emanuel Ungureanu a surprins, ieri, cum dintr-un container al Privalului efectiv zburau gunoaie pe tot carosabilul.

S-a întâmplat pe strada Clujului, în condițiile în care legea spune că firmele care transportă deșeuri sunt obligate să acopere containerele CU PLASĂ, pentru a evita împrăștierea gunoiului pe carosabil.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: