13.6 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeCluj NewsÎn anul Centenarului, Republica Moldova prinde rădăcini în județul Cluj

În anul Centenarului, Republica Moldova prinde rădăcini în județul Cluj

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Vicepreședinții Consiliului Județean Cluj, domnii Marius Mînzat și Vakar Istvan au primit luni, 1 octombrie 2018, vizita unei delegații oficiale din raionul Hîncești, Republica Moldova, regiune înfrățită cu județul Cluj.

Scopul vizitei delegației conduse de vicepreședintele Consiliului Raional Hîncești, doamna Vera Tănase-Pătrașcu, însoțită de conducătorii direcțiilor de învățământ, respectiv cultură și turism, a fost acela de consolidare a parteneriatului deja existent și de inițiere a unor noi relații de colaborare și proiecte sectoriale între cele două regiuni înfrățite.

„Fiecare vizită a fraților moldoveni reprezintă un nou prilej de bucurie și de reafirmare a dorinței noastre comune de a ne consolida relațiile și de a colabora eficient în multiple planuri”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, cu ocazia întâlnirii.

Totodată, unul dintre cele mai importante momente aflate în programul vizitei a fost cel al plantării, în mod simbolic, în curtea Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda”, a unui stejar special adus din Rezervația Naturală Nemțeni de pe malul Prutului, la granița cu România. Realizată cu prilejul debutului anului educațional 2018/2019, plantarea „Stejarului Unirii” a constituit un moment emoționant și încărcat de numeroase semnificații, extrem de apreciat de către toți cei prezenți.

„Stejarul este un simbol național al României, ale cărui trăsături sunt legate în primul rând de putere și durabilitate. Același lucru ni-l dorim și în relația cu frații de peste Prut, o relație cât mai trainică și puterea de a face tot ceea ce ține de noi pentru a împlini așteptările românilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Alături de acest moment simbolic și de întâlnirea oficială de la sediul forului administrativ județean, programul vizitei delegației hînceștene a cuprins și vizitarea unor obiective de investiții din județul Cluj, relevante pentru proiectele aflate în derulare în raionul înfrățit și în Republica Moldova. În acest context, o atenție aparte a fost acordată stadionului Cluj Arena și Sălii Polivalente, oaspeții moldoveni arătându-se extrem de interesați de tot ceea ce presupune edificarea și, respectiv, administrarea unor astfel de obiective. Nu în ultimul rând, delegația moldoveană a vizitat o serie de instituții culturale și obiective turistice din județ, prilej pentru discuții și schimburi de bune practici cu reprezentanții acestora.

Biroul de presă

2 octombrie 2018

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: