16 C
Turda
Thursday, August 4, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăIGSU: „A crescut numărul de avizări și autorizări la incendiu”

IGSU: „A crescut numărul de avizări și autorizări la incendiu”

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Responsabilizarea celor care dețin clădiri (obiective) aflate sub incidența legislației din domeniul avizării-autorizării se remarcă pregnant în primele șapte luni ale acestui an. Astfel, constatăm o creștere semnificativă a numărului de solicitări adresate de cetățeni structurilor de prevenire.

Totodată, intensificarea activităților derulate de personalul specializat în sprijinul beneficiarilor și preocuparea deținătorilor de obiective pentru intrarea în legalitate se reflectă în creșterea procentuală a numărului de avize și autorizații de securitate la incendiu și protecție civilă, în perioada ianuarie-iulie 2018 (cu peste 25%, față de perioada similară a anului trecut).

De asemenea, creșterea cu 14% a solicitărilor primite de la cetățeni pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate relevă interesul acordat întocmirii conforme a documentațiilor aferente dosarelor în baza cărora se eliberează aceste acte administrative.

Reamintim celor interesați că, pe site-ul instituției noastre (www.igsu.ro), poate fi consultat Ghidul de avizare-autorizare, un „instrument” informatic accesibil și extrem de util pentru verificarea categoriilor de construcții/ amenajări care se supun acestui proces.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: