spot_img

Iată motivele pentru care Dănuț Zăhan NU AVEA DREPTUL SĂ VORBEASCĂ LA COMEMORAREA REVOLUȚIONARILOR

Date:

Share post:

Ieri după-amiază, RefleqtMedia a lansat o întrebare retorică: Cum se face că Dănuț Zăhan – fost informator al Securității – a fost chemat să-i reprezinte pe revoluționari, la comemorările de la 22 decembrie, de la Turda.

După acel articol, Zăhan ne-a transmis un mesaj pe rețelele de socializare: „Inteleptii vorbesc cand au ceva de spus, iar prostii, cand trebue sa spuna ceva ! Inteleptul Platon.”

Încă nu am înțeles dacă și-a dat singur „diss”, dar ceea ce este sigur este că în cazul lui Zăhan, RefleqtMedia ARE CEVA DE SPUS.

„Dănuţ Zăhan a fost recrutat în 19 octombrie 1982, pe vremea când era profesor de Fizică la Liceul Industrial nr. 3 din Turda Nouă (actualul Colegiu Tehnic), El a colaborat cu organele Securităţii în perioada 1982-1984, semnându-şi notele informative cu numele conspirativ “Simion”. Recrutarea lui Dănuţ Zăhan s-a decis după ce organele Securităţii au ajuns la concluzia că “nu dispun de o reţea suficientă în mediul cadrelor didactice şi a personalului tehnico-administrativ pentru cunoaşterea în mod corespunzător a problemelor de interes muncii noastre”.

Recrutarea lui Dănuţ Zăhan s-a făcut la scurt tiimp după primele contacte stabilite pentru recrutarea sa. “Constatând că a dat dovadă de sinceritate şi ataşament faţă de organul de Securitate, i s-a pus problema colaborării în mod organizat cu noi pentru descoperirea elementelor pretabile la acţiuni ostile securităţii statului şi politicii partidului, propunere acceptată cu plăcere de candidat, care a ţinut să sublinieze că face tot ce-i cerem, însă numai probleme serioase, nu orice bârfă sau mărunţiş”, se precizează în Raportul privind recrutarea ca informator a lui Dănuţ Zăhan, întocmit de mr. Butură Ioan şi aprobat de col. Ţicudean Beniamin.”, TurdaNews – 2008.

Un an mai târziu, un revoluționar adevărat, Lucian Creța, spunea următoarele: 

“Aflăm cum unii şi-au luat nume conspirative de paşoptişti şi voievozi, dar ei îşi turnau colegii, vecinii şi prietenii la Securitate, iar azi se pretind a fi revoluţionari, depun coroane de flori la mormintele eroilor martiri, apar pe posturi de televiziune… Pe cine mai vor să prostească? E evident că înainte de revoluţie şi în timpul evenimentelor erau în misiune de informare a Securităţii! (…) Abia acum, când rând pe rând ies la iveală dosarele informatorilor acerbi ai Securităţii, cetăţenii turdeni vor putea să înţeleagă de ce a fost o scindare a asociaţiei revoluţionarilor. Eram consideraţi puternici şi se dorea fărâmiţarea acesteia”.

După cuvântarea lui Creța, rostită la 22 decembrie 2009, în fața turdenilor, Zăhan l-a dat în judecată, solicitându-i daune morale de 5 miliarde de lei vechi.

Atât Judecătoria Turda, cât și Tribunalul Cluj au RESPINS solicitarea lui Dănuț Zăhan, astfel că ambele instanțe au apreciat că ADEVĂRUL rostit de Creța nu a lezat demnitatea omului de cultură și „revoluționar” cu trecut de turnător.

Da, într-adevăr, Curtea de Apel București a decis că Zăhan nu poate fi acuzat că a colaborat cu Securitatea, în sensul că nu a transmis informații elocvente Securității, însă angajamentul semnat de acesta este de necontestat.

Or … un angajament semnat reprezenta ACCEPTUL persoanei semnatare de a turna la Securitate informații despre oameni care puteau deranja „orânduirea”. Că domnul fost profesor de fizică NU A AVUT CE TURNA este doar o ironie a sorții.

Și alții au semnat angajamente și au dat informații proaste, iar acum se consideră nevinovați, însă … să accepți să colaborezi cu Securitatea apoi să te dai revoluționar … e o mică formă de fariseism, ca să nu-i zicem altfel.

Așadar, domnule Zăhan, AVEM CE SPUNE, nu TREBUIE SĂ SPUNEM! Și dacă vreți, vom MAI AVEA CE SPUNE!

Surse: https://turdanews.net/articole/dezvluiri/1259-dnu-zhan-a-fost-informator-al-securitii.html

https://turdanews.net/articole/dezvaluiri/23990-exclusiv-danut-zahan-si-marian-gherman-au-pierdut-procesele-in-care-au-reclamat-ca-au-fost-facuti-informatori-ai-securitatii

Situaţia actualizată a proceselor dintre CNSAS şi revoluţionari

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Frumusețea iernii, surprinsă de cel mai bun fotograf turdean

Sebastian Luca este, fără îndoială, cel mai bun fotograf...

Familie inzapezita la Ciurila, salvata de un politist turdean

Politistul, Vlad Paven, de la Politia Rurala Turda a...

Accident rutier la Turda

Zapada si viscolul abatut asupra zonei Turda - Campia...

Interventie a mascatilor, la Turda

Trei dube de mascati au intervenit, in aceasta seara,...
%d bloggers like this: