fbpx
spot_img
HomeStiri - nationalIată cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021

Iată cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021

- Advertisement -

Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, din guvernul Ludovic Orban, Violeta Alexandru, a anunțat care va fi rata exactă cu care vor crește pensiile și alocațiile pentru copii în 2021.

„Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună”, a spus Violeta Alexandru, la RFI.

Cât privește creșterea alocațiilor pentru copii, fostul oficial a precizat că va exista o creștere, dar nicidecum de 40%.

„Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziţia PNL este foarte clară, de creştere atât a pensiilor, cât şi a alocaţiilor, cu o abordare echilibrată şi bazată pe situaţia economică existentă, în sensul de creştere a numărului de salariaţi, pentru că de pe urma muncii lor şi a contribuţiilor pe care le plătesc aceşti oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligaţii, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliţie, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalţi parteneri”, a adaugat Violeta Alexandru.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Primăria Turda face pe plac cetățenilor și trage artificiile de Revelion...

0
An atipic, Revelion atipic! Pe acest considerent, Primăria Turda a remis un punct de vedere, în cursul serii trecute, prin care anunță modificarea orei...

Comentarii

%d bloggers like this: