27.1 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeCluj NewsHoria Nasra le bate obrazul lui Boc si Buda

Horia Nasra le bate obrazul lui Boc si Buda

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prin intermediul unei scrisori deschise, trimisa lui Emil Boc si Daniel Buda, deputatul Horia Nasra i-a acuzat pe liberali de ipocrizie,dupa ce acestia din urma au declarat ca sustin alegerea primarilor in doua tururi.

“Domnului Daniel Buda, preşedinte al PNL Cluj,
Domnului Emil Boc, membru al PNL Cluj,

În anul 2011, atât Guvernul României, prin prim-ministrul Emil Boc, cât şi PDL au susţinut fără rezerve propunerea legislativă (Pl-x nr. 217/2011) pentru modificarea art.97 din legea nr.267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prin care se prevedea alegerea primarilor din primul tur de scrutin.
În mai 2011, domnule Daniel Buda, aţi explicat că susţineţi propunerea legislativă fără rezerve, deoarece “s-a luat această decizie din raţiuni economice în primul rând, pentru că nu vedem necesitatea organizării unui al doilea tur de scrutin în care participarea la vot este redusă. Nu vom mai avea acele cheltuieli pe care le aveam cu turul doi (…) Unde oamenii sunt buni vor ieşi, dacă eşti primar şi nu îţi faci datoria, nu vei ieşi”.
În primavara acelui an, domnule Emil Boc, susţineaţi adoptarea iniţiativei în dublă calitate, de preşedinte al PDL şi de prim-ministru!
Săptămâna trecută, PNL a optat pentru o viziune diferită de cea a domniilor voastre în privinţa alegerii primarilor în două tururi.
Atât subsemnatul cât şi colegii social-democraţi susţin actuala legislaţie cu privire la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, alegerea primarilor din primul tur de scrutin.
Însă, având în vedere votul deputaţilor PNL de săptămâna trecută vă solicit să-mi răspundeţi la următorele întrebări:
1. Domnule Daniel Buda, în calitate de preşedinte al PNL Cluj şi de fost deputat care a votat alegerea primarilor într-un singur tur, vă menţineţi punctul de vedere din 2011?
2. Domnule Emil Boc, în calitate de membru al PNL Cluj şi de fost preşedinte al PDL, vă menţineţi punctul de vedere din 2011, punct de vedere pe care la acea data l-aţi impus tuturor deputaţilor PDL?
O tăcere, deja tradiţională, la cele două întrebări nu mă va surprinde. Îmi amintesc domnule Emil Boc de conflictul dumneavoastră lăuntric dintre bicameralismul parlamentar susţinut în teza de doctorat, apoi susţinerea necondiţionată dar comandată de Traian Băsescu a Parlamentului unicameral…

– Vot DA Daniel Buda, preşedinte PDL Cluj în 2011, preşedinte PNL Cluj în 2018 – http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=8054&idl=1
– Punctul de vedere al Guvernului (prim-ministru Emil Boc, preşedinte al PDL) – http://www.cdep.ro/proiecte/2011/200/10/7/pvg339.pdf
– Pl-x nr. 217/2011, Propunere legislativă pentru modificarea art.97 din Legea nr.267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale – http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=11518 “, a declarat Nasra.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: