fbpx
Tuesday, May 30, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeStiri - nationalHepatita misterioasă lovește CU PRECĂDERE în copii! Vezi date despre singurul caz...

Hepatita misterioasă lovește CU PRECĂDERE în copii! Vezi date despre singurul caz din România

spot_img

Ministerul Sănătății din România a confirmat primul caz de „hepatită misterioasă” la un copil, internat la Spitalul de Copii din București.

„Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa”, a anunțat, luni seară, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 aprilie un număr de 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârsta între o lună şi 16 ani, precizează Ministerul Sănătății.

Aceste cazuri, arată MS, au prezentat insuficienţă hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliză hepatică şi icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezenţa adenovirusului F41. „Facem aceste precizări pentru informarea opiniei publice şi pentru a elimina speculaţiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinţilor din România”, subliniază Ministerul Sănătăţii.


Citeşte întreaga ştire: Primul caz de hepatită de origine necunoscută în România, confirmat la o fetiță de 5 ani

spot_img
spot_img
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: