fbpx
HomeFEATUREDGuvernul „taie-tot”! Acum s-a ajuns la ajutoarele de înmormântare!
spot_img
spot_img

Guvernul „taie-tot”! Acum s-a ajuns la ajutoarele de înmormântare!

- Publicitate -
spot_img

Cel mai „tăietor” guvern, care anul trecut ne promitea marea-cu-sarea, a ajuns să taie inclusiv ajutoarele de înmormântare, potrivit unui document care se află pe masa Guvernului.

Cu alte cuvinte, după ce a tăiat transportul studenților și a înghețat pensiile DAR NU A TĂIAT PENSIILE SPECIALE, AȘA CUM DEMAGOGUL-ȘEF, RAREȘ BOGDAN, PROMITEA, guvernul a început să ia și bănuțul văduvei!

Scăderea valorii ajutorului de deces apare în proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, act normativ pus în dezbatere publică și care urmează să fie aprobat în Guvern, după care va fi trimis în Parlament.

Potrivit proiectului, articolul 16 prevede: „Cuantumul ajutorului de deces se stabileşte, în condiţiile legii, în cazul: a) asiguratului sau pensionarului, la 5.380 lei; b) unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, la 2.690 lei”.

În prezent, potrivit Casei Naționale de Pensii Publice, ajutorul de deces este de 5.429 de lei pentru asigurați/pensionari și de 2.715 lei pentru membrii familiei acestora.

Ajutorul de deces scade astfel cu 49 de lei, respectiv cu 25 de lei.

Explicația este că scade de la 5.429 de lei la 5.380 de lei câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, iar valoarea ajutorului de deces se calculează în funcție de acest indicator.

Întrebarea este: români, mai puteți? 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: