spot_img
spot_img

Guvernul a luat bani de la Educație și Sănătate, dar a dat pentru pensiile speciale

spot_img
Asta este o informație care a trecut pe sub radar, pentru că numai defapt.ro a vorbit despre ea. Dar motivul pentru care presa nu abordează temele care ar afecta guvernul, au devenit evidente pentru noi toți după investigația Recorder.
 
Însă acum este important să punctam că în plin scandal PNRR, când Europa se uită către noi să reformăm justiția și sistemul de pensii, Guvernul face un proiect de OUG pentru rectificarea bugetară, că să suplimenteze fix pensiile speciale. Pentru că asta înseamnă urgență, în Guvernul lui Nicolae Ionel Ciucă.
Mai mult, în cel mai nesimțit și arogant mod, ignorând toate semnale opoziției, a societății civile și chiar a Uniunii Europene, ei taie tocmai de la Educație și Sănătate! Astfel Educație pierde 80 de milioane de lei, iar Sănătate peste un miliard.
 
Alte sume impresionante s-au tăiat și de la ministerul proiectelor europene și de la Transporturi. Și reduc cheltuielile tocmai acum, când avem la dispoziție miliarde de euro care trebuie folosite în țară.
Și că să amăgească vigilența presei și a opoziției, au îmbrăcat pensiile speciale într-o formă pervertită de asistență socială! În nota de fundamentare a ordonanței de urgență au spus că „s-au asigurat fondurile necesare pentru plata drepturilor de asistență socială (+299,0 milioane lei)”, uitând să menționeze că în cazul Ministerului de Interne, fix de acolo se plătesc salariile și pensiile speciale.
 
Vă mai spun doar atât: cel mai bogat asistat social de la Interne, ia 19.955 de lei. Iar de la MApN, 40.176 lei.
Dumneavoastră vi se pare că România este țara în care îți permiți să tai din bugetele Educației și Sănătății? Sau că stăm prea bine cu autostrăzile, spitalele regionale și alte proiecte de infrastructură? Pentru că asta e poziția oficială a Guvernului nostru.
 
Radu Molnar,
Deputat USR
spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

TOP 10 motive pentru care Facebook-ul NU a murit și probabil că nu va muri:

1. 91% dintre utilizatorii de internet din România intră...

Video! Accident la Materna! Intervine SMURD și ISU

O autospecială de stins incendii și un echipaj SMURD...

Spitalele clujene pot lua lecții! Iată ce se servește la Spitalul Municipal Sighișoara

În timp ce la Cluj oamenii sunt „hrăniți” într-un...

Încă un nenorocit – a drogat și a violat o fată de 16 ani, apoi a filmat-o!

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

spot_img
spot_imgspot_img

Spectacol pentru copii, mâine, la Câmpia Turzii

Mâine, 17 aprilie 2018 la Palatul Cultural "Ionel Floașiu", ora 11.00, va avea loc un spectacol unic în România, adresat tuturor copiilor. Spectacolul îmbină într-un...

Domeniul Public Turda ANGAJEAZĂ șef de laborator

ANUNT  DE  ANGAJARE                S.C.DOMENIUL PUBLIC TURDA S.A., aflata in subordinea autoritatii locale si care desfasoara activitati de: constructii de drumuri si cai publice;  reparatii si...

8 Motive să Alegi un Audit SEO Pentru Site-ul Tău

Căutările pe internet au devenit o normalitate a zilelor noastre, mai ales odată cu dezvoltarea incredibilă a dispozitivelor mobile. Odată cu posibilitățile nelimitate de...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: