fbpx
spot_img

Guvernul a luat bani de la Educație și Sănătate, dar a dat pentru pensiile speciale

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Asta este o informație care a trecut pe sub radar, pentru că numai defapt.ro a vorbit despre ea. Dar motivul pentru care presa nu abordează temele care ar afecta guvernul, au devenit evidente pentru noi toți după investigația Recorder.
 
Însă acum este important să punctam că în plin scandal PNRR, când Europa se uită către noi să reformăm justiția și sistemul de pensii, Guvernul face un proiect de OUG pentru rectificarea bugetară, că să suplimenteze fix pensiile speciale. Pentru că asta înseamnă urgență, în Guvernul lui Nicolae Ionel Ciucă.
Mai mult, în cel mai nesimțit și arogant mod, ignorând toate semnale opoziției, a societății civile și chiar a Uniunii Europene, ei taie tocmai de la Educație și Sănătate! Astfel Educație pierde 80 de milioane de lei, iar Sănătate peste un miliard.
 
Alte sume impresionante s-au tăiat și de la ministerul proiectelor europene și de la Transporturi. Și reduc cheltuielile tocmai acum, când avem la dispoziție miliarde de euro care trebuie folosite în țară.
Și că să amăgească vigilența presei și a opoziției, au îmbrăcat pensiile speciale într-o formă pervertită de asistență socială! În nota de fundamentare a ordonanței de urgență au spus că „s-au asigurat fondurile necesare pentru plata drepturilor de asistență socială (+299,0 milioane lei)”, uitând să menționeze că în cazul Ministerului de Interne, fix de acolo se plătesc salariile și pensiile speciale.
 
Vă mai spun doar atât: cel mai bogat asistat social de la Interne, ia 19.955 de lei. Iar de la MApN, 40.176 lei.
Dumneavoastră vi se pare că România este țara în care îți permiți să tai din bugetele Educației și Sănătății? Sau că stăm prea bine cu autostrăzile, spitalele regionale și alte proiecte de infrastructură? Pentru că asta e poziția oficială a Guvernului nostru.
 
Radu Molnar,
Deputat USR
spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Accident pe dealul Feleacului

Un logan a ajuns cu roatele în sus, după o manevră eronată, pe dealul Feleacului. „A fost vorba despre...

Zona Protejată Cheile Turzii este reglementată urbanistic de către Consiliul Județean Cluj

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de...

Campania „Comune Curate” vine la Săndulești

În perioada 29 - 30 martie, ECOTIC Transilvania va colecta Deșeuri Electrice, Electronice și Electrocasnice, de pe raza...

ABUZ al Poliției Locale Turda – l-au amendat deși a vrut să-și repare greșeala – video

Polițiștii locali din Turda s-au transformat din oameni ai legii, în perceptori de amenzi date cvasi-abuziv. Un turdean s-a...
%d bloggers like this: