fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujGata cu fițele și cocălăreala pe lacurile Tarnița și Fântânele

Gata cu fițele și cocălăreala pe lacurile Tarnița și Fântânele

- Advertisement -

Lacurile Tarnița și Fântânele din județul Cluj au surescitat multe controverse din cauza golanilor de bani gata care consideră că totul li se cuvine.

Ei bine, toate aceste controverse s-au încheiat odată cu semnarea ordinului de ministru care interzice ambarcațiunile cu combustibil fosil.

Fără poluare și pericole pe lacurile Tarnița și Fântânele

Am semnat un ordin de ministru prin care impunem măsuri stricte privind navigația ambarcațiunilor pe lacurile Tarnița și Fântânele.
Astfel, este interzisă navigația oricărei ambarcațiuni propulsate cu combustibili fosili. Sunt permise numai cele electrice, cu vele, vâsle sau pedale.

Municipiul Cluj se aprovizionează cu apă din aceste lacuri, iar poluarea lor nu poate fi acceptată.

De asemenea, nici poluarea fonică nu va mai exista, ceea ce este un lucru extraordinar atât pentru rezervația naturală din jurul lacurilor, cât și pentru turiștii care petrec o vacanță acolo.

Viteza maximă permisă pentru ambarcațiuni este de 15 km/h, iar zonele de navigație și cele de înot vor fi clar delimitate pentru siguranța turiștilor.

Prin ordinul de ministru se instituie și amenzi contravenționale pentru nerespectarea acestor reguli. Supravegherea respectării regulamentului, precum și aplicarea de sancțiuni cade în sarcina autorităților locale.

Clujenii au dreptul la apă curată, turiștii au dreptul la liniște, siguranță și apă în care pot înota fără a fi expuși la substanțe toxice.

Și nu în ultimul rând natura – fauna și flora – din zonă are dreptul să fie protejată prin aplicarea unor măsuri, care nu pot fi catalogate altfel decât de bun simț.

Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

75 milioane euro pentru mediul de afaceri prin două noi instrumente...

0
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a stabilit printr-o Hotărâre de Guvern aprobată miercuri, 5 mai, ca instrumentele financiare destinate companiilor și antreprenorilor, derulate prin...

Comentarii

%d bloggers like this: