fbpx
spot_img
spot_img

Gata cu facturile IMENSE! Prețul la energie a fost plafonat

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

După aproape șase luni în care firmele distribuitoare de energie (gaz și curent) au făcut ce-au vrut, a venit vremea ca Guvernul să le pună piciorul în gât.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în această seară că prețurile la energie au fost plafonate la valoarea de anul trecut.

„Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile. Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.”, a spus ministrul pe rețelele de socializare.

Veștile bune vin și dinspre tarifarea carburanților. Consiliul Concurenței a declarat, recent, că va analiza explozia tarifelor la carburanți, practicate în ultimele zile.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: