spot_img

Fostul subprefect de Cluj nu-și uită colegii! Camelia Sălcudean, aproape de colegii din Prefectură

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Astăzi, mai mulți angajați din administrația publică locală au fost în grevă japoneză, ca urmare a unor discriminări practicate în grilele de salarizare.

La protestul angajaților Prefecturii Cluj s-a raliat și fostul subprefect, Camelia Sălcudean, președintele USRPLUS Cluj.

„Nu putem cere performanță de la angajații publici, în condiții de discriminare!

Angajații Instituției Prefectului au fost azi in grevă (atât cei din Cluj, dar și din celelalte județe).

Motivul îl constituie nivelul salarial, inferior altor instituții publice, mai ales că acele institutii sunt ori în subordinea Prefecturii ori sunt controlate de către Prefectura.

Angajații din Instituția Prefectului cer sa fi plătiți la nivel central si nu la nivel teritorial. Majoritatea deconcentratelor (institutii în subordinea Prefecturii) sunt plătite la nivel central. De asemenea, salariile angajaților din Prefectură sunt la jumătate față de cele din Consiliile Județene și mult sub nivelul primăriilor din orașe și municipii. Instituția Prefectului are printre activitățile principale și controlul de legalitate al actelor emise de aceste instituții.

Cum pot fi motivați acești oameni în munca pe care o fac, dacă cei pe care îi controlează și cărora le oferă îndrumare și suport au salarii duble față de ei. În același timp, această situație face foarte dificilă identificarea unor angajați performanți și cu experiență și care să fie stabili, iar cei existenți caută alte locuri de muncă mai bine plătite.

Oare există interese ascunse ca Instituțiile Prefectului sa nu fie performante? Oare acțiunea de îndrumare și control deranjează și trebuie slăbită?”, a declarat aceasta, pe rețelele de socializare.

 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...

A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL –...

În zona de munte a județului Cluj se fură lemne la greu

La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei...
spot_img

Agențiile de turism luate la purecat de ITM Cluj

În perioada 05 - 07.09.2018 , ITM Cluj a desfăşurat controale în cadrul unei campanii naţionale privind verificarea modului în care agenţiile de...
%d bloggers like this: