spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Fostul presedinte al Sticla Ariesul Turda vrea sa fie decanul avocatilor clujeni

Calin Budisan, care in cursul anului 2020, a fost presedintele ACS Sticla Ariesul Turda, s-a decis sa candideze pentru functia de decan al Baroului Cluj.

Dragi colegi și colege,

M-am hotărât să candidez la demnitatea de Decan al Baroului Cluj considerând că din această poziție pot să apăr cel mai bine colegii și profesia. Întreaga mea viață a fost marcată de ideea de apărare și de munca în echipă, având în vedere că am practicat un sport de echipă. Activez în sfera dreptului penal și întotdeauna am dat dovada de colegialitate, ori de câte ori am fost abordat pe diverse teme juridice. Consider că experiența profesională și de viață, performanța, determinarea, curajul, solidaritatea și confraternitatea mă recomandă pentru această onorantă demnitate.

Baroul Cluj are nevoie mai mult ca oricând de AFIRMARE și RESPECT din partea organelor profesiei, organelor judiciare și celorlalte autorități și instituții ale statului. Unii colegi sunt în continuare intimidați cu dosare penale sau umiliți în sălile de judecată, ori le sunt diminuate nejustificat onorariile. În calitate de fost prodecan, am sancționat ferm orice derapaj al judecătorilor, protestând în momentul în care o colegă a fost dată afară fără drept din sala de judecată. (https://www.luju.ro/magistrati/instante/o-anomalie-a-justitiei-prodecanul- baroului-cluj-avocatul-calin-budisan-reclama-comportamentul-abuziv-al-unor- judecatori-de-la-judecatorii-care-din-cauza-unor-legi-prost-gandite-intra-in- complet-unic-la-23-25-de-ani-imediat-dupa-terminarea-studiilor-judeca).
În aceeași calitate am fost inițiatorul și susținătorul protestului de la Cluj împotriva propunerilor de modificare a legii de organizare și exercitare a profesiei de avocat prin care se urmărea înlăturarea secretului profesional dintre avocat și client. (https://evz.ro/ministrul-justitiei-acuzat-de-avocati-ca-face-jocul-procurorilor-urmeaza-ca-si-preotul-sa-fuga-cu-spovedania-la-parchet.html).

De asemenea, am fost solidar cu demersul inițiat de către colegul avocat Chiriță Radu și nu am participat la cauze, ca formă de protest împotriva condamnării nedrepte a colegului avocat din Baroul București, Robert Roșu.

O altă prioritate o reprezintă protejarea VENITURILOR avocaților sub aspect fiscal, al contributivității la Casa de Asigurări a Avocaților și a eficienței acesteia, a combaterii concurenței neloiale din partea non-avocaților, dar și din interiorul profesiei. În calitate de coordonator al departamentului Apărarea profesiei am luptat împotriva persoanelor din ”Baroul Constituțional”, gestionând zeci de cauze, iar la final de mandat au rămas puține cazuri de exercitare fără drept a profesiei de avocat.

SPRIJINIREA TINERILOR a reprezentat pentru mine întotdeauna garanția zilei de mâine. Tinerii avocați merită mai multă reprezentativitate și implicare în cadrul Baroului și vor avea în mine întotdeauna un sprijin și ajutor.

PREGĂTIREA PROFESIONALĂ ne diferențiază și ne face mai buni. M-am implicat în organizarea celei mai mari conferințe de drept penal din țară în perioada 3-4 martie 2017 și voi continua să mă implic în organizarea de conferințe si alte evenimente profesionale inclusiv cu participare internațională. Sunt lector INPPA și conducătorul disciplinei de drept procesual penal la Centrul Teritorial Cluj.

DIGITALIZAREA reprezintă o realitate pe care avocații nu o fructifică la maximum. Deși s-au făcut pași timizi și formali, consider că Baroul Cluj merită mai mult, iar avocații pregătiți și sprijiniți pentru a face față provocărilor pe care le aduce tehnologia. Biroul digital și securitatea cibernetică constituie realități pe care niciun avocat nu le mai poate ignora.

Mă angajez să dau dovadă de abnegație, profesionalism și implicare în tot ceea ce voi face pentru noi, membri Baroului Cluj și pentru profesia noastră nobilă!

Vă mulțumesc !
av. Calin Budișan”, a declarat Budişan pe reţelele de socializare.

spot_img
spot_img
spot_img