fbpx
spot_img
spot_img

Florin Cîțu este noul președinte al PNL

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Așa cum toată lumea preconiza, Florin Cîțu este noul președinte al PNL.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rezultat final: Florin Cîțu 2878, Ludovic Orban 1898.
Florin Cîțu, președintele PNL!

În timpul congresului, cei doi contracandidați s-au atacat reciproc în fața colegilor lor.

„Problema mea este legată tocmai de ce a spus colegul și prietenul meu Cîțu. Premierul Cîțu a spus că toate deciziile le va lua împreună cu dvs, mă îndoiesc. Nu îmi amintesc ca el să se fi consultat ceva când a dat afară consilierii de stat ai PNL. Nu îmi amintesc ca Florin Cîțu să fi consultat pe cineva când l-a consultat pe ministrul Alexandru Nazare? Nu îmi amintesc să fi fost consultat un for al PNL înainte de deciziile care au dus la criza guvernamentală.

Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea e că suntem într-o situație aproape imposibilă. Cum vom îndeplini condiția partenerilor de coaliție, și dacă nu o vom îndeplini, cu cine facem majoritate parlamentară? Credeți că există vreun liberal care să fie de acord cu refacerea USL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu. Negocieri pe sub masă cu PSD s-au făcut.

Avem doar două variante strategice. Prima e să refacem coaliția, iar pentru asta, după congres, cum ne vom prezenta în fața partenerilor din coaliție dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluția la criză?

Nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri, niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă. Toți suportăm de la cetățeni reproșuri și cuvinte grele. Nu din cauza mea, nu din cauza competiției”, a declarat Ludovic Orban.

 

Colegi liberali, eu sunt Florin, omul care nu a intrat demult în politică, dar a muncit mult și fără compromisuri ca să ajungă aici. (…) Indiferent cu cine veți vota azi, vă mulțumesc că ați venit aici, dar recunosc că sper să conving cât mai mulți dintre dumneavoastră să mă votați”, a spus Florin Cîțu la prezentarea moțiunii.

„Cât voi fi președinte al PNL deciziile le vom lua împreună, sunt un liberal convins și mă voi bate pentru PNL așa cum nu au știut, nu au putut sau nu vrut alții să o facă. Voi lupta pentru refacerea coaliției de guvernare, dar niciodată nu voi pemite ca PNL să fie îngenunchiat”, a mai spus Cîțu.

„Eu nu vă voi propune nicidodată să facem din PNL o copie a PSD. Nicoodată. Noi suntem PNL. (…) Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie Votați PSD! Niciodată. Cum aș putea când PSD este și va rămâne cel mai mare inamic al PNL”, a adăugat premierul, amintind de momentul din timpul USL, când Liviu Dragnea și Ludovic Orban au făcut schimb de geci.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: