Fiți și voi oamenii-îngeri de care are nevoie ARIANA!

spot_imgspot_img

Să treci prin 5 operații pe creier, să rămâi fără expresie facială, cu tuburi de drenaj din creier, fără auz și chiar cu tulburări de înghițire, și cu toate astea SĂ NU ÎȚI PIERZI SPERANȚA, asta înseamnă spirit de luptător!

Ariana este un copil de 15 ani, din Câmpia Turzii, luptător și altruist, care își dorește să învingă toate problemele cu care se confruntă (mult prea multe pentru un copil de vârsta ei), își dorește o viață normală.

Problemele ei au început de la vârsta de 11 luni, când, din cauza unor presupuse forme complicate de varicelă, a făcut mai multe episoade de pareză facială pe partea dreaptă. Situația s-a agravat în timp, în lipsa unui diagnostic concret, ceea ce a dus la lezarea completă a nervului facial drept. Toată această situație a afectat-o social pe Ariana, devenit foarte retrasă de teama respingerii celor din jur.

În urmă cu doi ani, pentru Ariana au început investigațiile în vederea rezolvării problemei cu care se confruntă. Copilul a început să acuze, tot în acea perioadă dureri de cap și de ochi. În urma unui RMN s-au depistat două tumori, o hidrocefalie secundară activă și o suspiciune de neurofibromatoză de tip 2.

Din iulie 2021 și până în septembrie 2021, Ariana a suferit 5 intervenții chirurgicale pe creier, fără rezultate, la fel cum a fost și tratamentul cu raze Cyber Knife efectuat în Turcia, care a costat familia 15.000 de euro (3000 de euro provenind din donații).

În urma intervențiilor chirurgicale, Ariana a rămas cu sechele:

  • pareză facială bilaterală (acum are și pe partea stângă, postoperator; nu poate zâmbi, nu poate mânca sau vorbi fără să își susțină buza de jos cu degetul, nu își poate închide ochii complet, lucru care în timp poate cauza pierderea vederii, iar pentru a evita asta folosește tratament permanent cu geluri oftalmice și lacrimi artificiale);
  • hipoacuzie (citește pe buze, lucru pe care l-a învățat încă din spital);
  • tulburare de echilibru (având nevoie de sprijin permanent din partea altei persoane);
  • are un drenaj din creier până în peritoneu, pe sub piele, unde se scurge excesul de lichid cefalorahidian;
  • datorită atâtor operații într-un timp foarte scurt și în același loc, i s-a produs o inflamație a cortexului cerebral, declanșându-i câteva crize convulsive (epileptice);
  • psoriazis de scalp și la nivelul feței, tratamentul fiind foarte costisitor;
  • postoperator a mai avut tulburări de deglutiție (fiind hrănită pe sondă nazogastrică o perioadă) și de vedere, hipotonie și atrofie musculară, dar fiind o luptătoare, cu multă muncă și ambiție, aceste probleme au fost depășite.

 

5 tumori cerebrale!

În urma ultimelor două RMN-uri efectuate la cererea familiei s-au mai descoperit 5 tumori mai mici, în zona cervicală și lombară.

Ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente pentru familia Arianei, sora cea mică, Sofia, de 3 ani este încadrată în grad de handicap accentuat, diagnosticată cu întârziere cognitivă și de limbaj, necesitând terapii de lungă durată. Din păcate, familia nu mai dispune de fonduri pentru a-i oferi asistența de specialitate necesară, mama devenind și ea terapeut.

Problema majoră a Arianei, în acest moment, sunt tumorile de pe creier.

 

O șansă la viață … dar o șansă costisitoare!

Familia fetei a contactat Institutul de Neuroștiințe din Hanovra – Germania, unde există posibilitatea extirpării în totalitate a tumorilor de pe creier, posibilitatea de transplant de nerv facial și anastomoză pentru ca Ariana și să își recapete mobilitatea feței și expresia facială. Costurile acestor intervenții sunt, însă, extrem de costisitoare pentru posibilitățile familiei, fiind vorba despre aproximativ 150.000 de euro. Familia a încercat, în nenumărate rânduri, prin diverse acțiuni strângerea acestei sume, însă fără rezultat până în prezent.

 

ARIANA ARE NEVOIE DE UN MIRACOL! CONTRIBUIE ȘI TU LA MIRACOLUL EI!

Viața Arianei este o tragedie de 14 ani! Doar suferință, spitale, medici, tratamente, intervenții chirurgicale și speranțe neîmplinite!

Ariana este un adolescent care nu cunoaște bucuria de a merge la școală, de a avea prieteni, este încercată de sentimente de tristețe, de frustrare, de frică și deznădejde, pentru că ea a fost și este conștientă de absolut tot ce s-a întâmplat și se întâmplă cu ea.

Ariana are nevoie de un miracol! Ea TREBUIE să ajungă în Germania PENTRU A FI OPERATĂ! Acest miracol PUTEM FI NOI, comunitatea din Câmpia Turzii care, și în alte situații, nu a rămas indiferentă la suferințe!

Împreună putem să-i dăm șansa la viață acestui copil, care are încă încredere că „Dumnezeu îi va scoate în cale oameni-îngeri”, cum îi place ei să spună, oameni-îngeri care o vor ajuta!

FIȚI ȘI VOI PARTE DIN ACEST MIRACOL!

DONAȚI SAU SPONSORIZAȚI (în baza unui contract de sponsorizare) cu Asociația Pro Assisto din Câmpia Turzii! Aceasta va colecta sumele donate/sponsorizate și le va înmâna familiei pentru intervenția SALVATOARE de care are nevoie ARIANA!

CONT: RO87BTRLRONCRT0272622605, deschis la Banca Transilvania!

spot_img
%d