fbpx
HomeȘtiri din TurdaFestivalul Internațional de Teatru Turda începe numărătoarea inversă 28 iunie -...
spot_img
spot_img

Festivalul Internațional de Teatru Turda începe numărătoarea inversă 28 iunie – 7 iulie

- Publicitate -
spot_img

Ne apropiem cu pași repezi și cu mult entuziasm de cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru Turda. Anul acesta programul festivalului a devenit mult mai diversificat adunând în 10 zile peste 100 de evenimente, lansări de carte, expoziții de pictură și fotografie, spectacole stradale, spectacole de teatru și concerte de rock, jazz, operă și chiar un film documntar. Tema din acest an a festivalului este libertatea de a alege sau freedom of choice. De aceea am pus un accent deosebit pe promovarea artiștilor și scriitorilor locali, aducând astfel plus valoare comunității în care ne desfășurăm activitatea de zi cu zi. Dorința noastră este de a contopi toate formele de expresie artistică și de a aduce în prim plan pe lângă mari nume ale scenei românești și artiști debutanți sau la început de carieră. Acesta fiind un pas important atât pentru noi ca instituție de cultură cât și pentru comunitate.


Tot în acest an am reușit performanța de a aduce în festival spectacole din străinătate premiate în festivaluri internaționale de profil. Dintre acestea putem aminti compania Neamera cu spectacolul Glorious Visions, specializată pe spectacole de teatru cu măști. Artiștii vor susține și un workshop de confecționare măști dedicat tuturor celor interesați să învețe mai multe despre acest tip de artă ca meșteșug. Tot aici putem aminti spectacolul de teatru al artistei australience Bron Batten, Onstage dating care a câștigat premiul pentru cel mai bun performance, în 2016, la Festivalul de Fringe din Melbourne Australia.
Din repertoriul de spectacole prezente în festival, veți avea ocazia să vedeți producții importante ale teatrelor cu tradiție dar și ale companiilor independente de teatru, astfel vor fi prezenți Teatrul Dramaturgilor Români, Breasla Actorilor, Arte dell Anima dar și teatre de stat valoroase precum Teatrul Național Craiova, Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul de Nord Satu-Mare, Teatrul Municipal Baia-Mare, Teatrul Matei Vișniec Suceava, Ateneul Național din Iași, Teatrul de Balet Sibiu, Teatrul Prichindel Alba Iulia.


Așa că nu mai pierdeți nici un moment și veniți să vă bucurați împreună cu noi de spectacole și voie bună la Festivalul Internațional de Teatru Turda !

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: