spot_img
spot_img

Faza de negare – refuzul autorităților de a accepta faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la nivelul Siguranței Rutiere

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Ne aflăm în faza de negare când autoritățile nu acceptă faptul că suntem pe ultimul loc în Europa la nivelul Siguranței Rutiere. În schimb, ni se prezintă STRATEGIA NAȚIONALĂ PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 2022 – 2030 ca un real succes.

Cât va mai ține și acest exercițiu de PR extrem de costisitor pentru români?

Aceiași specialiști reșapați, rămași lângă politic, de mult timp pe funcții din aparatul decizional, elaborează documente strategice.

Înca de la debutul redactării acestor documente programatice se menționează ,,succesele” înregistrate. Din pacate ,,succesele” converg într-un mega eșec, respectiv ULTIMUL LOC la nivel de siguranță rutieră. Este dincolo de orice firesc/logică cum suma ,,succeselor” este un MEGA EȘEC.

ÎN ROMÂNIA AVEM CEI MAI MULȚI DECEDAȚI DIN ACCIDENTE RUTIERE, LA NIVEL EUROPEAN. LA NIVEL MONDIAL SUNTEM PE LOCUL 119 DIN 141 DE ȚĂRI.

Ne-am săturat de praf în ochi! A continua pe același drum înseamna a continua cu aceleași realizări mărețe, respectiv ultimul loc la nivel de siguranță rutieră din Europa.

Politicul trebuie să atragă de partea lui specialiști adevărați

Realitatea este că numărul de decese rutiere la un million de locuitori, în România, este de aproape 2 ori mai mare decât media Europeană.

Politicul trebuie să atragă de partea lui specialiști adevărați și să nu mai lase ,,specialiștii” compromiși de propriile rezultate să continue pe aceleași funcții de conducere și elaborare a strategiilor pe domeniul transporturilor.

Nu înțelegem cum politicul acceptă să continue cu personaje marcate de un eșec cert, dovedit și de necontestat!

Problema cu neacceptarea pe deplin a acestei situații constă în faptul că autoritățile nu își vor asuma pe deplin măsurile de îmbunătățire a siguranței rutiere. De altfel, această lipsă de asumare a unor soluții depline o regăsim în întregul document strategic.

NU POȚI SĂ ASCUNZI DECEDAȚII prin diferite analize statistice ridicole, analize care evită realitatea și esența problemelor. Există o vorbă românească – „Prostul până nu e fudul, nu e prost destul”. Săracul I.L. Caragiale cu a lui parafrazare despre Industria românească,  care ”este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire..:)”.

Deși suntem pe ultimul loc la nivel de siguranță rutieră, în documentul strategic se afirmă:

  1. ,, România a înregistrat o scădere constantă a numărului de decese rutiere în ultimii ani. Această tendință descrescătoare a numărului de decese este în linie cu cea înregistrată la nivel european, bazată pe un set standard de variabile: o scădere mai accentuată în rândul grupurilor de vârstă mică și mijlocie, mai puține decese pe drumurile rurale, o scădere a accidentelor pe timp de noapte.”

Bine, bine, dar am fost mereu pe ultimul loc în ceea ce privește siguranța rutieră, cu cei mai mulți decedați din accidente rutiere!!!

Măi, oameni buni, dacă tot suntem pe ultimul loc în Europa, înseamnă că nu am făcut destul! Schimbați strategia și pe ,,măreții” strategi.

  • ,,În acest context, în intervalul 2010-2020 România a înregistrat o reducere cu 21,6% a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere, puțin sub media europeană (care a fost de 23,7%).“

Halucinant! Suntem foarte aproape de Europa și de media europeană, dar pe ULTIMUL LOC TOTUȘI! 

  • ,,Între 2010 și 2019, în România, numărul de decese cauzate de accidentele rutiere a scăzut cu 22%, o scădere similara cu media Uniunii Europene (23%), care însă situează România în treimea cea mai puțin performantă dintre țările UE.”

INCREDIBIL! Nu suntem pe ultimul loc ci în treimea cea mai puțin perfomantă! Suntem pe ultimul loc din Europa! Asta este esența! Nu că măreții factori de decizie/manageri  au cele mai proaste rezultate din Europa, ci sunt în ultima treime. Doamne, ei chiar au rezultate! J Rezultatele lor echivalează cu dezastrul.

Continuarea pe: https://grupinfrastructura.ro/faza-de-negare-refuzul-autoritatilor-de-a-accepta-faptul-ca-suntem-pe-ultimul-loc-in-europa-la-nivelul-sigurantei-rutiere/ 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Iată unde găsim cel mai ieftin carburant din județul Cluj … și la ce preț? Motorina a sărit de 9 lei!

Evoluția nesimțită a prețului la carburanți îi determină pe șoferi să caute stațiile de carburanți unde se găsesc cel mai ieftin carburant, astfel că RefleqtMedia vă...
%d bloggers like this: