spot_img
spot_img

Exemplu pentru colegii ei! O elevă din mediul rural a dat statul în judecată pentru a-și recupera bursa

spot_img

După cum bine știți, Ministerul Educației pune mare preț pe educația tuturor elevilor, iar egalitatea de șanse este unul dintre principiile care guvernează ideologia domnului ministru, Sorin Cîmpeanu.

Atât de mult preț pune Cîmpeanu pe egalitatea de șanse, încât a ELIMINAT bursele pentru elevii din mediul rural – care oricum erau dezavantajați, în raport cu cei din mediul urban.

Dar … o elevă din comuna Agigea, județul Constanța, a hotărât să-și ia soarta în mâini și să dea Ministerul în judecată, pentru a-și recupera bursa. Tânăra folosea acea bursă pentru a-și plăti naveta la școală.

Ioana are 17 ani, este elevă la Colegiul Național “Mihai Eminescu” și locuiește în comuna Agigea, unde nu există niciun liceu. Din această cauză, este nevoită să cheltuie lunar 360 lei pentru a putea ajunge la școală și a-și continua studiile. În ciuda faptului că este navetistă, face handbal de performanță și este olimpică la istorie, participând anul acesta la olimpiada națională. Are 3 frați, iar până anul acesta a beneficiat de bursă de ajutor social, pe care o folosea pentru a-și plăti transportul, însă în urma tăierilor anunțate de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, ea nu va mai beneficia nici măcar de cei 200 de lei asigurați de stat.

În ciuda acestei situații, Ioana nu s-a lăsat călcată în picioare de către ministrul Cîmpeanu și actualul Guvern. În acest sens, a trimis o solicitare către Instituția Avocatului Poporului de a iniția o acțiune în instanță împotriva ordinului care i-a tăiat bursa. Practic, Ioana și-a asumat să dea în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi înapoi bursa”, precizează Asociația Elevilor din Constanța. 

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Un bărbat din Mureș este dispărut de câteva zile – fiul său îl caută, disperat!

Un tânăr de lângă Reghin, județul Mureș, își caută...

DEZASTRU PE AUTOSTRADA TURDA – SEBEȘ

După ani de zile de promisiuni nerespectate și termene...

Dezinsecție la Turda împotriva căpușelor

Primăria Turda informeaza populația orașului ca în...

Înșelăciune la Turda – o femeie a păcălit persoane între 2017 și 2019

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii din cadrul...

DaVincierii s-au întors acoperiți de medalii, de la o nouă competiție de debate

Probabil cea mai atipică asociație din Turda, The DaVinci...
spot_img
spot_imgspot_img

Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediția a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor Fondul total de sponsorizare este de...

Descarcă DE AICI adeverința de angajator și declarația pe proprie răspundere, care vor fi ABSOLUT NECESARE începând de mâine!

Începând de mâine, 25 martie 2020, prevederile articolului 4 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 devin OBLIGATORII. Astfel: „În intervalul orar 06.00 –...

Anunț „Nunta de Aur” Primăria Mihai Viteazu

Cuplurile care au împlinit sau urmează să împlinească în 2019 50 de ani de căsnicie, sunt invitate să se prezinte la Primăria Mihai Viteazu, ...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: