spot_img
spot_img

EXCLUSIV: Cât valorează onoarea și demnitatea lui Dorin Lojigan?

spot_img

Judecătoria Turda s-a pronunțat, ieri, în procesul pe care primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, i l-a intentat social-democratului, Florin Șimon.

La aflarea veștii, primarul a declarat următoarele: „Instanța de judecată mi-a dat încă o dată dreptate!

În cadrul procesului intentat pârâtului Șimon Florin (PSD), din cauza postărilor denigratoare în ceea ce mă priveste, pe rețelele de socializare, verdictul instanței îmi este favorabil!
S-a dovedit prejudiciul care mi-a fost adus în ceea ce privește onoarea şi demnitatea personală, pârâtul Șimon Florin fiind obligat să şteargă afirmaţiile şi comentariile ce mă vizează, publicate pe Facebook, indicate în cuprinsul cererii de chemare în judecată.

Această nouă victorie reprezintă un nou semnal de alarmă cu privire la modalitatea în care ne raportam unii la alții și la felul în care unii aleg să își conducă acțiunile și comportamentele.”

Dar … cât de victorioasă este această victorie? (sic!)

Păi să analizăm soluția publicată de judecătoria Turda: „Admite în parte cererea formulată de reclamantul LD, în contradictoriu cu pârâtul SFŞ. Obligă pârâtul să achite reclamantului suma de 1 leu, cu titlu de daune morale, pentru prejudiciul adus onoarei şi demnităţii reclamantului. Obligă pârâtul să şteargă afirmaţiile şi comentariile ce îl vizează pe reclamant, publicate pe Facebook, indicate în cuprinsul cererii de chemare în judecată. Respinge cererea de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile la Tribunalul Cluj, cererea de apel urmând să fie depusă la Judecătoria Turda. Pronunţată în şedinţă publică la data de 01.03.2018.
Document: Hotarâre 557/2018 01.03.2018”

Cu alte cuvinte, onoarea și demnitatea unui primar valorează doar un leu? Întrebăm asta, în condițiile în care Lojigan i-a solicitat 100.000 de lei daune morale lui Florin Șimon.

Pe de altă parte, cum se poate ca imaginea unui primar să valoreze un leu, iar imaginea unor profesori (de exemplu) să valoreze de 15.000 de ori mai mult? (dar despre asta vom vorbi într-un articol ulterior).

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

S-a deschis Targul de Craciun, la Turda

🎁🎅🌟☃️🎄 ❄️Aseară am dat startul sărbătorilor de iarnă! Târgul...

❗️ 21 de tone de material antiderapant, pe drumurile județene din zona Turzii

ℹ️ Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în...

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Starea de alertă este NECONSTITUȚIONALĂ, dar produce efecte în continuare!

Ce sens mai are Constituția României, dacă o LEGE...

?? ?? ???ăț??? ?? ??????? ????? ???? ?-?? ????????, ???ă??, î???????? ????????? ????-???-?

?           Comuna Ceanu Mare intră în rândul comunităților a...

O nouă țeapă pentru turdeni – acum este cu „Profi Romania Officiel”

O pagină de facebook creată IERI îi face pe...
spot_img
spot_imgspot_img

S-au stabilit adversarele Sticlei Turda in noul sezon fotbalistic

Astazi, la sediul FRF au fost stabilite cele 5 serii ale Ligii a 3-a la fotbal. Dupa un sezon trecut multumitor, Sticla Ariesul Turda isi...

Ceramica romană de la Potaissa – subiect de documentare a participanţilor la cea de-a 31-a ediție a Congresului internaţional al Asociației Rei Cretariae...

Duminică, 30 septembrie 2018 la Muzeul de Istorie Turda şi în Castrul Legiunii V Macedonica a avut loc excursia de documentare a participanţilor la...

Uniți sub tricolor! Ziua Națională, sărbătorită la Roma cu bucurie și dor de casă

Peste 400 de români,  prezenți duminică la Villaggio Romeno, la Marino (Roma) au sărbătorit Ziua României simțindu-se, pentru câteva ore, mai aproape de casă, mai...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: