fbpx
spot_img
HomeDEZVĂLUIRIeXclusiv: A așteptat 5 ore după ambulanță, deși are CANCER!

eXclusiv: A așteptat 5 ore după ambulanță, deși are CANCER!

- Advertisement -

O femeie din Câmpia Turzii, bolnavă de cancer în stadiul 3, a fost nevoită să aștepte 5 ore după o ambulanță.

S-a întâmplat în urmă cu 2 zile, iar rudele acesteia, în disperare de cauză, au apelat la mass-media.

Nu este prima dată când se așteaptă ore sau chiar ZILE după o ambulanță, în județul Cluj.

„De mai bine de 72 de ore, Cristina Mănăstireanu are toate simptomele unei infecții cu coronavirus. Are febră, are dureri musculare, arsuri în zona spatelui și tuse seacă. A sunat la 112 și a cerut un echipaj medical deoarece starea ei de sănătate în loc să se amelioreze, se deteriorează continuu. După 72 de ore a venit primul echipaj care i-a recoltat probe pentru depistarea virusului, asta deși la Primăria Gilău sunt deja peste zece cazuri de Covid19, iar ea a primit din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, decizie de carantinare pentru 14 zile.”, scrie Foaia Transilvană.

La fel s-a întâmplat și cu un cetățean din Turda, care – neavând gust și miros – a sunat atât la Ambulanță, cât și la DSP Cluj … abia după 3 zile a fost testat Covid-19, rezultatul fiind pozitiv.

Problema este una pe cât de gravă, pe atât de complexă.

Pe de o parte, sunt cetățenii care sună la 112 pentru o simplă durere de stomac sau pentru un frison sau pentru un abces dentar.

Pe de altă parte, este proasta gestiune a Serviciului de Ambulanță Cluj. Deși se confruntă cu o penurie de personal, în luna septembrie acest serviciu a demis 38 de angajați, cărora li se terminaseră contractele pe perioadă determinată.

O altă problemă este gestiunea ambulanțelor din dispecerat.

În urmă cu 2 zile, un echipaj de ambulanță DIN CÂMPIA TURZII a fost trimis la Cluj pentru a transfera un pacient cu … anemie, de la UPU, la Institutul Inimii.

Practic, un echipaj de ambulanță a fost blocat 2 ore ca să treacă strada Clinicilor cu un pacient care suferea de anemie.

La toate aceste probleme dacă adăugăm și ambulanțele care stau și câte 2-3 ore cu un pacient, fie la UPU, fie la alt spital – până i se găsește loc de internare, vedem ÎNTREGUL PEISAJ, care este CRIMINAL!

În anul 2019, RefleqtMedia a realizat un demers jurnalistic, prin care l-a chestionat pe șeful DSU, Raed Arafat, în legătură cu „ținerea ambulanțelor” la UPU vreme de 2-3 ore, total aiurea.

Iar răspunsul a venit prompt: „ Mulțumesc pentru mesaj! UPU Cluj nu are dreptul să blocheze o ambulanță… pacientul trebuie să fie preluat și ambulanța eliberată în 15 minute! O să verific situația pe care ați semnalat-o”, ne-a transmis Raed Arafat.

Defapt și de drept, atitudinea lui Arafat a fost doar la nivel DECLARATIV… pentru că de la acel moment a trecut un an, iar ambulanțele tot blocate sunt.

Comentarii

1 COMMENT

Comments are closed.

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

📢⛔Restricții de trafic, 12.10.2020 pe strada Fabricii

0
 Accesul și circulația autovehiculelor de tonaj greu va fi interzisă deoarece circulația se va desfășura pe un singur sens de mers. Restricționarea este necesară pentru...

Comentarii

%d bloggers like this: