fbpx
spot_img

Europarlamentarul, Cristian Terheș, pune pe tapet TOT ce trebuie să facă Ciucă și Iohannis, pentru ca România să intre în Schengen

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

În urmă cu o jumătate de oră, europarlamentarul, Cristian Terheș, a remis un comunicat de presă vizavi de măsurile care trebuiesc luate DE URGENȚĂ pentru a forța intrarea noastră în spațiul comunitar Schengen.

Pentru a obtine un vot favorabil intrarii in Schegen, in acest moment Romania, prin Iohannis si Ciuca, si PNL (ca partid din PPE) au de facut azi, 08.12.2022, urmatoarele:

1. Comunicat de indata Comisiei Europene, Consiliului si tuturor statelor din UE ca Romania va face VETO in Consiliu pana nu intram in Schegen. Asta deja a anuntat si Bulgaria.
2. Pana la ora 11 Iohannis si Ciuca trebuie sa se vada la Cotroceni cu sefii de la ANAF, Protectia Consumatorului si alte autoritati ale statului unde vor primi sarcina clara: de luni dimineata se vor lua la verificat la sange toate firmele cu capital austriac din Romania, existand indicii temeinice de frauda si coruptie. Suntem stat de drept, iar legea trebuie aplicata la sange.
3. PNL trebuie sa solicite excluderea din PPE a austriecilor. PPE a votat o rezolutie care prevede ca va sustine intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen. Daca PPE nu da curs acestei solicitari, atunci pleaca PNL din PPE. Ca partid din Romania nu mai poti face parte dintr-un asemenea partid european, care efectiv e inamic pe fata al Romaniei.
 
Intrarea Romaniei in Schegen nu e un “merit” pe care trebuie sa-l cerseasca, ci un “drept” pe care si l-a castigat, dar trebuie sa-l afirme.
 
Unii comentatori si oameni politici explica doct cum Romania “merita” sa fie primita in Schengen pentru ca…, venind cu argumene in acest sens. Abordarea este gresita, pentru ca pune Romania in pozitia de a cersi aceasta intrare, justificandu-si meritele.
 
Intrarea Romaniei in Schengen, insa, e un DREPT pe care Romania si l-a castigat. Toate conditiile pentru a fi castigat acest drept au fost indeplinite nu de azi, de ieri, ci de 11 ani.
 
Or, DREPTURILE NU SE DISCUTA, SE AFIRMA! Asta au spus si memorandistii transilvaneni cand au fost acuzati, judecati si condamnati in 1894 pentru ca au cerut de la imparatul austro-ungar drepturi pentru romanii din Transilvania.
 
Tot acest scandal privind impotrivirea publica a Olandei, Suediei sau Austriei (inainte era si Franta si Germania) ca Romania sa intre in Schengen va demonstreaza ca UE nu mai are nimic de-a face cu principiile parintilor fondatori, gen solidaritate, respect etc., ci ca UE a devenit efectiv o jungla, unde state cu apucaturi imperiale vor sa subjuge Estul Europei.
 
A venit timpul ca Romania sa-si afirme/exercite drepturile pe care le are si sa aiba toleranta zero fata de statele care ii incalca drepturile.”, a spus europarlamentarul.
spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Iată DE CE profitul Salinei Turda va fi mai mic în 2023, deși veniturile vor crește

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ,care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la...

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...
%d bloggers like this: