fbpx
spot_img
spot_img

Eugen Cecan – acest John McLane al administrației clujene

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Niciun alt director din istoria DRDP Cluj nu a izbutit atâtea „întoarceri la domnie” câte a reușit Eugen Cecan.

- Advertisement -
- Advertisement -

În ultimii 20 de ani de administrație publică, un singur personaj a reușit să dea peste cap statisticile și înțelegerile politice, iar acest om este directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan.

De nu mai puțin de 4 ori a fost demis și repus în funcție șeful de la DRDP Cluj, ultima sa reîntoarcere la domnie fiind în urmă cu o săptămână.

”Am fost demis abuziv în luna august 2017, în urma unor jocuri și înțelegeri politice. Între timp, la data de 26 iulie 2018, Tribunalul Iași a emis Hotărârea 1174/2018, prin care s-a dispus anularea deciziei Consiliului de Administrație CNAIR, prin care am fost demis abuziv. Ulterior, în apel, Curtea de Apel Iași, la data de 17 ianuarie 2019, prin Hotărârea 11/2019, a confirmat hotărârea Tribunalului Iași, prin care am fost repus în drepturile anterioare datei la care am fost demis abuziv”, a declarat Eugen Cecan, citat de evz.ro.

Directorul DRDP Cluj susține că fostul director al CNAIR, Narcis Neaga a refuzat să pună în executare prevederile celor două decizii judecătorești, drept pentru care a depus o plângere penală împotriva acestuia, pentru infracțiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătorești.

 

”La data de 22 februarie 2019, CNAIR a emis dispoziția 275, prin care am fost repus în funcția de director general al DRDP Cluj. În aceeași zi, Narcis Neaga în videoconferință a anunțat că toate atribuțiile mele de coordonare, au fost delegate unei alte persoane, eu urmând să coordonez doar activitatea Serviciului de Sănătate și Securitate în Muncă. Dispoziția 275 încalcă grav prevederile deciziilor instanțelor de judecată drept pentru care am depus plângerea penală împotriva lui Narcis Neaga și a CNAIR. În prezent, consider că prin decizia actualului director general Sorin Scarlat s-a dispus respectarea deplină a hotărârilor judecătorești ale Tribunalului  Iași, respectiv a Curții de Apel Iași”, a mai spus Cecan, citat de Monitorul de Cluj.

Astfel, săptămâna trecută, Alexandru Petcovici, șeful interimar de la DRDP Cluj, a fost „reînlocuit” cu același etern, Eugen Cecan.

Cecan este inculpat într-un dosar penal de delapidare.

DNA-ul a constatat că Eugen Cecan a folosit oameni și utilaje în folosul unei companii deținute chiar de fiul său, Bogdan Paul Cecan, astfel  s-a dispus urmărirea penală a lui Cecan senior pentru abuz în serviciu, încadrare schimbată, pe 31 februarie 2017, în abuz în serviciu în formă continuată și fals intelectual.

Singurii care se bucură de reinstituirea lui Eugen Cecan sunt „finii” săi de pe la societățile de drumuri, care au primit contracte în urma unor licitații perfect legale și care n-au mâncat nici usturoi, dar nici gura nu le miroase!

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: