fbpx
HomeStiri din ClujEmanuel Ungureanu prezinta realitatea in mod tendentios
spot_img
spot_img

Emanuel Ungureanu prezinta realitatea in mod tendentios

- Publicitate -
spot_img

In aceasta dimineata, deputatul USR Emanuel Ungureanu a prezentat o serie de fotografii cu cladirile Spitalului de Boli Psihice de la Borsa.

“IMAGINILE CARE TREBUIE SĂ NE CUTREMURE!

Borșa, lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj!

Condiții infernale de îngrijire pentru semenii noștri aflați în suferință.

60 de ani de nepăsare.

Imaginile filmate de mine ieri, nu pot descrie infernul în care trăiesc bolnavii îngrămădiți într-o clădire veche de 200 de ani și în trei pavilioane supraaglomerate mai vechi decât anul 1966.

Consiliul Județean Cluj nu este în stare să finalizeze de 5 ani un corp nou de clădire, prost proiectat oricum, care nu rezolvă decât maxim 78 de locuri de cazare.

Nu este construită încă stația de epurare și pentru alt corp de clădire se face abia studiul de fezabilitate…

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz!

Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi.

Geamurile sunt praf și pulbere.

Vă imaginați cum trece iarna pentru acești bolnavi?

Satul în care se află Spitalul Groazei se află la 36 de kilometri de Cluj, în localitatea Borșa, un sat uitat de lume care nu are sistem de canalizare.

Voi solicita în regim de urgență Consiliului Județean Cluj și Ministerului Sănătății, să-i mute pe cei 129 de bolnavi din clădirea-cocină, în condiții salubre, demne pentru ființa umană!

Nimeni din cei responsabili nu trebuie să închidă un ochi, până situația acestor bolnavi nu este ameliorată semnificativ.

Ce se întâmplă la Borșa, este o rușine națională!”, a spus Ungureanu.

In replica, Ana Jucan, managerul spitalului de la Borsa, a remis un comunicat de presa in care ii face varza strategia deputatului.

 

“Având în vedere informațiile apărute în presă, respectiv fotografiile referitoare la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa, conducerea spitalului face următoarele precizări:

  1. Fotografiile apărute pe rețelele de socializare au fost realizate tendențios, urmărind să surprindă exclusiv aspecte negative.
  2. Domnul Ungureanu omite în mod voit să arate întreaga realitate, respectiv faptul că noua clădire a spitalului este construită deja și utilată de către Consiliul Județean Cluj. Aceasta va fi recepționată și dată în folosință în 2 luni. (atașăm fotografii relevante).
  3. Același domn uită  să ceară și să facă public punctul de vedere oficial al instituțiilor vizate, respectiv faptul că actualul spațiu este clădire monument istoric retrocedat, în care, din cauza proceselor de retrocedare, nu s-a putut investi.
  4. Consiliul Județean Cluj, cu resursele limitate pe care le are, reușește să dea în folosință o nouă clădire și are în lucru, diverse stadii de proiectare, încă 3 noi pavilioane la acel spital.
  5. Îi solicităm domnului Ungureanu să acționeze cu bună credință atunci când prezintă situații din sistemul sanitar și înainte să publice informații să solicite un punct de vedere astfel încât să nu fie atât de clar, ca acum, că este în campanie electorală.
  6. Îmbunătățirea sistemului sanitar și modernizarea acestuia nu se face doar cu scandal pe rețelele de socializare, ci cu exercitarea prerogativelor aferente fiecărei funcții publice; autoritatea legislativă reglementează, autoritatea locală investește.

Multumim,

 

 

Manager Ec.Ana Jucan” – se arata in comunicatul remis de conducerea spitalului.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: