spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Elementele de bază ale pariurilor sportive

spot_img

Pariurile sportive reprezintă una dintre cele mai populare forme de gambling din întreaga lume, datorită diversității sporturilor pe care se poate paria. Există diferite tipuri de pariuri care pot fi făcute și acest lucru poate părea foarte copleșitor pentru un parior sportiv începător. Cu toate acestea, voi descrie mai jos fiecare pariu care poate fi făcut și cum acest proces nu trebuie să fie atât de copleșitor pe cât pare incat sa realizati unele coduri bilete azi.

Cele trei tipuri si cele mai comune de pariuri sunt linia de bani, spread-ul și over/under-ul. Aceste pariuri se aplică la aproape orice sport și sunt foarte ușor de înțeles și sunt cunoscute universal, indiferent de casa de pariuri la care vă plasați pariurile. Dacă o casa de pariuri sau persoana locală nu vă oferă toate aceste opțiuni de pariere, este timpul să căutați altundeva.

Cu o varietate atât de mare de sporturi disponibile pentru pariere, este important să înțelegem elementele de bază ale acestui fenomen pentru a paria în mod responsabil și eficient.

Linia de bani

Constă pur și simplu în alegerea unei echipe pentru a câștiga un meci. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cât de mult câștigă, ci doar la faptul că obținerea unei victorii este tot ce contează. Oamenii apreciază simplitatea acestui pariu. Cu toate acestea, chiar dacă aceste pariuri pot fi mai ușoare, ele s-ar putea să nu plătească la fel de mult ca alte pariuri. Dacă pariați pe un favorit puternic, câștigul ar putea să fie doar o treime din pariul inițial. Așadar, chiar dacă linia de bani poate fi un pariu foarte ușor, câștigul s-ar putea să nu merite efortul. Echipa cu semnul negativ în față va fi întotdeauna considerată favorita, în timp ce echipa cu semnul plus va fi întotdeauna desemnată ca outsider. Pariul liniei de bani este cel mai des folosit în sporturile în care nu se marchează multe puncte. Baseball-ul și hockey-ul sunt două sporturi populare pentru pariurile pe linia de bani, dar puteți găsi cote de linie de bani la aproape orice sport pentru care casele de pariuri postează linii, inclusiv baschetul și fotbalul.

Over-ul sau under-ul

Un alt tip de pariu este over/under-ul, implicand parierea pe faptul că suma totală a punctelor marcate de ambele echipe într-un meci va fi mai mare sau mai mică decât o anumită valoare stabilită de o casă de pariuri. Acest tip de pariu este popular în special în sporturile unde se marchează foarte multe puncte, precum baschetul și fotbalul american.

Totalurile ca si forma de pariere sunt foarte populare printre pariorii sportivi, deoarece chiar dacă una dintre echipe domină și spread-ul nu mai este în discuție, mai des intalnit, totalul este încă relevant pentru castig.

Spread-ul

Ultimul și cel mai popular mod de pariere este spread-ul, sau handicap-ul. Acest pariu implică in mod direct casa de pariuri, care decide cât de bună este fiecare echipă, atribuind un punctaj care le separă și oferind un avantaj sau dezavantaj în puncte, pentru a echilibra șansele de câștig pentru ambele părți. . Cel mai comun sport în care veți vedea un spread este fotbalul și baschetul. De exemplu, Steelers joacă împotriva lui Patriots în Pittsburgh și spread-ul este -4 pentru Pittsburgh. Acest lucru înseamnă că și casele de pariuri cred că Steelers ar trebui să câștige cu 4 puncte.

Deci, pentru a câștiga, Steelers trebuie să câștige cu mai mult de 4 puncte. Pe de altă parte, dacă pariați pe Patriots, aceștia ar trebui să piardă cu mai puțin de 4 puncte sau să câștige jocul direct pentru a colecta pariul. Dacă Steelers ar câștiga cu exact 4 puncte, acest lucru ar fi considerat un push și ambele părți își vor primi banii înapoi. Aceasta modalitate de pariere este atât de populară datorită consistenței plăților, care de obicei returneaza înapoi pariorilor aproape întreaga suma inițial pariata sau chiar mai mult.

Într-un meci de fotbal, echipa favorită va primi un handicap negativ, în timp ce echipa considerată outsider va primi un handicap pozitiv. Astfel, pariorii trebuie să decidă dacă echipa favorită va câștiga cu mai mult de diferența de puncte stabilită de casa de pariuri.

Concluzie

Înțelegerea elementelor de bază ale pariurilor sportive este crucială pentru succesul în acest domeniu. Fie că pariem pentru distracție sau pentru profit, cunoștințele despre tipurile de pariuri și modul în care funcționează ne pot ajuta să luăm decizii informate și să ne bucurăm de experiența de pariere în mod responsabil. Începând de la linia de bani și spread, până la over/under, aceste concepte de bază reprezintă fundația parierii sportive și ne ghidează în navigarea prin diversele opțiuni de pariere disponibile în lumea sporturilor.

spot_img
spot_img
spot_img