spot_img
spot_img

Echipamente ultraperformante în beneficiul pacienților Spitalului de Boli Infecțioase

spot_img

Consiliul Județean Cluj a depus, în vederea finanțării de către Uniunea Europeană, proiectul vizând dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, unitate medicală aflată în subordinea forului administrativ județean. Investiția vizează dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, în vederea creșterii calității actului medical precum și pentru asigurarea unui diagnostic și a unui tratament de înaltă calitate, în beneficiul tuturor pacienților.

„Ceea ce urmărim este să continuăm seria investițiilor în infrastructura sanitară, pentru a asigura un confort sporit tuturor celor spitalizați, dar și în achiziția de aparatură medicală de ultimă generație, necesară efectuării celor mai complexe investigații și tratamente. În final, ne dorim ca prin intermediul fondurilor europene nerambursabile să contribuim la creșterea calității actului medical”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Prin intermediul proiectului, cu o valoare totală de 12.045.428,03 lei, din care nu mai puțin de 10.486.735 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, Consiliul Județean Cluj intenționează achiziționarea de echipamente de performanță sporită pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, precum și a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă – CICAMI. Totodată, se vor mai achiziționa o trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum și echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Reamintim în acest context faptul că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate, respectiv activitate spitalicească și cea ambulatorie.
Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde se înregistrează anual circa 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și aproximativ 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. În ceea ce privește activitatea ambulatorie, aceasta se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Moților, la nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 de specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii. Anual, se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 de servicii medicale de spitalizări de zi.

Biroul de presă
3 octombrie 2018

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Nesimțire și vandalism la Câmpia Turzii – SE FURĂ DISPENSERELE DE DEZINFECTANT

În momentul în care s-a dat ordonanța militară prin...

MINUNE! Gripa a DISPĂRUT de pe teritoriul României!

Dacă anul trecut, gripa sezonieră făcea RAVAGII în România,...

Tiberiu Ionuț Popescu – sous-cheful din Câmpia Turzii care și-a schimbat destinul

Tiberiu Ionuț Popescu este astăzi unul dintre cei mai...

Trei culori și-un singur neam – român

Astăzi se sărbătorește Ziua Drapelului Național, o zi dedicată...

Un turdean a disparut, azi, pe strada Andrei Muresanu

Vă rog să ne ajutați cu mediatizarea unui caz...
spot_img
spot_imgspot_img

Salina Turda „Perla turismului ardelean” elogiată în presa de la Antipozi

Salina Turda a fost laudata de presa australiana pentru frumusetea locului si varietatea activitatilor pe care le poti face acolo.Cu cafenelele sale cochete, festivalurile...

Un om de afaceri solicită ÎNCHIDEREA centrului de vaccinare din Câmpia Turzii

Un om de afaceri din Câmpia Turzii a declarat public, pe rețelele de socializare, că Primăria ar trebui să închidă Centrul de Vaccinare COVID-19...

Accident rutier extrem de violent la Recea

Ploaia și viteza au făcut victime noi la Recea - în județul Mureș. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, un șofer a pierdut...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: