spot_img
spot_img

Echipamente de înaltă performanță pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

spot_img

Plenul Consiliului Județean Cluj, întrunit marți, 28 august 2018, a aprobat prin vot proiectele de hotărâre vizând aprobarea studiului de oportunitate, respectiv a cheltuielilor aferente investiției privind dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Inițiate de președintele Consiliului Județean, domnul Alin Tișe, inițiativele legislative propun dotarea unității aflate sub autoritatea forului administrativ județean cu aparatură medicală de înaltă performanță, scopul final al investiției fiind creșterea calității actului medical precum și asigurarea unui diagnostic și tratament de calitate superioară tuturor pacienților.

„Fiind un centru medical renumit, cu o adresabilitate de peste 3,5 milioane de pacienți, Clujul are nevoie de o infrastructură medicală performantă, adaptată nevoilor fiecărui pacient. Am toată convingerea că investițiile constante pe care le realizăm în acest domeniu contribuie la creșterea calității actului medical prestat. Pe cale de consecință, contribuim și la conturarea unei imagini cât mai bune a acestui județ din perspectiva serviciilor medicale oferite”, a declarat domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În mod concret, prin intermediul asistenței financiare nerambursabile solicitate, în cuantum de 10.486.735 lei, Consiliul Județean Cluj dorește achiziționarea de echipamente de performanță sporită pentru dezvoltarea și diversificarea activității serviciilor de radiologie și imagistică medicală, precum și a echipamentelor chirurgicale necesare pentru dotarea Centrului Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă – CICAMI. Totodată, se vor mai achiziționa o Trusă de endoscopie cu rezoluție înaltă și tehnici de evaluare cromo-endoscopică, o mașină automată de spălat și dezinfectat endoscoape pentru dotarea Laboratorului de endoscopie, precum și echipamente de electroterapie și laserterapie de generație nouă în Laboratorul de recuperare medicală fizică și balneologie.

Amintim în acest sens că valoarea totală estimată a proiectului de dotare a Ambulatoriului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este de 12.045.428,03 lei, cofinanțarea asigurată de către Consiliul Județean Cluj cifrându-se la suma de 1.558.693,03 lei.

* * *

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate și anume: activitate spitalicească și activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în special în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează un număr de cca. 7.000 de cazuri de spitalizare continuă și cca. 15.000 cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. De asemenea, activitatea ambulatorie se desfășoară în special în cadrul Ambulatoriului Integrat situat pe str. Moților nr. 19, unde se oferă servicii ambulatorii și de spitalizare de zi pentru 24 de specialități clinice adulți și 11 specialități clinice copii. Anual se efectuează între 170.000 și 200.000 de consultații medicale de specialitate și cca. 15.000 servicii medicale de spitalizări de zi.

Biroul de presă

28 august 2018

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Bebelușii ar putea primi alocație DIN PRIMA ZI

Tu cât ai așteptat până ai primit alocația copilului...

De ce e bine să bei apă cu ghimbir in fiecare zi

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, însă el aduce...

Nutriționistul explică de ce brânza îngrașă mai mult decât carnea de porc

Share Nutriționiștii consideră că cine vrea să slăbească ar trebui...

Raed Arafat, decorat cu „Steaua României” în grad de cavaler

Pentru felul în care coordonează activitatea Departamentului pentru Situații...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Turda Dog Show – 20-21 octombrie, la Viișoara

In 20 si 21 Octombrie 2018 se vor desfasura...

Exit-poll, ora 21:00 – marii victorioși ai alegerilor de astăzi sunt…

După cele mai „pline” sesiuni de alegeri din ultimii...

Spitalele clujene aparținând de Consiliul Județean vor asigura permanența în perioada Sărbătorilor Pascale

Unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj precum...

Anunț Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile...
spot_img
spot_imgspot_img

ITM Cluj le ține partea șoferilor de camion

În perioada 19  - 29 noiembrie 2018, ITM Cluj a desfăşurat acţiuni de control în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, privind respectarea de...

Un ziar care trăiește în trecut nu are ce căuta în viitor

După cum se știe, de mai bine de trei luni, fostul redactor șef al ziarului „15 minute” s-a despărțit de echipa redacțională de acolo,...

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune

Polițiștii din Alba au făcut 5 percheziții pentru recuperarea prejudiciului produs prin fapte de înșelăciune de către 3 persoane din județul Mureș. Aceștia au...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: