După ce au fost acuzați de incompetență, Spitalul Municipal Turda dă cărțile pe față!

spot_imgspot_img

În urmă cu două zile, site-ul de stiri politicasiputere.ro, editat de fostul candidat la funcția de consilier local, Hudrea Horea, a prezentat o informație potrivit căreia „la Spitalul Municipal Turda ar fi apărut o gaură de 80.000 de lei, din cauza nevalidării la termen a cardurilor de asigurat”.

„Spitalul Municipal Turda este ținta unui alt scandal intern, susțin surse din unitatea sanitară locală. De această dată ar fi vorba de o gaură de 80.000 de lei care a apărut din prestarea de servicii medicale în cadrul compartimentului de Urgențe. Potrivit unor surse, o angajată a uitat să valideze cardurile de sănătate pentru pacienții internați. Ca urmare a acestui fapt, CAS nu a decontat serviciile medicale.”, scrie Horea Hudrea, candidat la Consiliul Local Turda care a obținut 112 de voturi.

Ei bine, informațiile prezentate de Hudrea nu sunt conforme cu realitatea, Spitalul turdean remițând un punct oficial de vedere în cursul serii de ieri.

„Decontarea serviciilor medicale are la baza raportarea acestora in Sistemul Informatic Unic Integrat la nivel national si validarea acestora utilizandu-se mai multe filtre de verificare, atat in ce priveste datele pasaportale ale pacientului cat si serviciile medicale oferite de unitatea medicala, in concordanta cu nevoia pacientului.

In cazul validarii unui serviciu medical sunt implicate mai multe persoane, asigurand indeplinirea criteriilor de validare, fiecare pe segmentul de care acesta raspunde.

Invalidarea unor servicii medicale la raportarea lunara, ofera spitalului posibilitatea de revalidare a acestora,  trimestrial si anual.”, transmite Spitalul Municipal Turda.

Cu alte cuvinte, contrar celor scrise de politicasiputere.ro, validarea calității de asigurat nu depinde, în mod exhaustiv, de validarea CARDULUI de asigurat, așa cum în mod eronat a afirmat Hudrea.

Validarea cazurilor de spitalizare este reglementată prin ordinul președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, nr. 25/30.01.2012 și implică mai multe metode de verificare a calității de asigurat.

De asemenea, din discuțiile purtate  cu alți manageri de spitale din județul Cluj am aflat că această calitate se poate valida și după externarea pacientului, practic existând mai multe cicluri de validare.

În altă ordine de idei, servicii medicale de 80.000 de lei, la tarifele actuale de decontare a acestora, înseamnă între 2 și 7 pacienți internați … or dacă un angajat al Spitalului Municipal Turda nu a validat 2 carduri de asigurat, la un flux de 60-70 de cazuri prezente pe CPU pe zi … nu putem vorbi despre incompetență.

„Avand in vedere oferta mare de servicii medicale pe care unitatea noastra le asigura, exista un procent din serviciile oferite care sunt invalidate initial, sens in care, conducerea unitatii se preocupa permanent pentru mentinerea erorilor la un nivel redus, implicand toti responsabilii cu validarea si raportarea acestor date.”, spune Spitalul Municipal Turda.

Referitor la angajările din spital, acestea sunt realizate în mod transparent, toate anunțurile de angajare fiind postate pe site-ul spitalului.

„In ceea ce priveste angajarile in cadrul Spitalului Municipal Turda, concursurile sunt organizate in mod transparent, respectand legislatia in vigoare, in consecinta, posturile sunt ocupate in baza concursurilor organizate, tinandu-se cont de competenta impusa de cerintele postului care urmeaza sa fie ocupat.

            Cu privire la implicarea asistentului sef al unitatii in contextul mentionat anterior, precizam ca acesta  are atributii de coordonare a  activitatii de ingrijire a pacientilor, nefiind raspunzator de validarea si raportarea serviciilor medicale.

Ca urmare a acestui fapt, nu putem vorbi despre „o gaura data in bugetul spitalului” in valoare de 80.000 lei, deoarece in luna octombrie parte din cazurile invalidate in cursul unui trimestru se vor valida ulterior.”, concluzionează Spitalul Municipal Turda.

În ceea ce privește pe asistenta șefă a Spitalului Municipal Turda, Anca Nadia Costea, nu este prima dată când Horea Hudrea o ia în vizor.

În urmă cu o lună, prin intermediul unui cont de facebook fals, Anca Nadia Costea a fost supusă unei tentative de discreditare, iar primul site care a scris pe acest subiect a fost politicasiputere.ro

Oare … Horea Hudrea face o obsesie pentru Anca Nadia Costea? 

spot_img
%d