fbpx
spot_img
HomeStiri din ClujDoua ventilatoare invazive donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj

Doua ventilatoare invazive donate Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj

- Advertisement -

Fundatia Mereu Aproape a donat Secției Clinice ATI I, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, două ventilatoare invazive, în valoare de 285.600 lei.

Ventilatoarele de acest tip permit tratamentul suportiv al funcției respiratorii și sunt folosite, cel mai adesea, în secțiile de terapie intensivă sau în blocurile operatorii. În contextul epidemiologic actual, ele pot fi folosite atât pentru pacienții critici COVID-19, cât și pentru cei non-COVID-19.

Doar în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a achiziționat încă 23 de aparate de ventilație mecanică, precum și aparate de ventilație non-invazivă, monitoare de funcții vitale, injectomate, paturi de terapie intensivă. Având în vedere creșterea exponențială a numărului de pacienți COVID-19 și în contextul extinderii capacității de terapie intensivă la nivelul spitalului, toate aceste investiții sunt de un real folos.

Dincolo de toate, mobilizarea exemplară și sprijinul necondiționat al societății civile, încă din primele zile ale pandemiei, ne-au impresionat și, în același timp, ne-au inspirat. În aceste zile grele, noi ne facem datoria cu responsabilitate și dedicare.

Mulțumim Fundației Mereu Aproape pentru donație și pentru implicare!

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Noi echipamente de luptă împotriva COVID-19 vor intra în dotarea Ambulatoriului...

0
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în cadrul ședinței ordinare de joi, 30...

Comentarii

%d bloggers like this: