27.9 C
Turda
Thursday, July 21, 2022
spot_img
HomeCluj NewsDouă calificări internaționale de excepție pentru Teofil Voicu, elev în clasa a...

Două calificări internaționale de excepție pentru Teofil Voicu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național   „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Teofil Voicu, elev al Colegiului Naţional Cluj-Napoca în clasa a X-a, profil real, specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, s-a remarcat, prin intermediul rezultatelor obținute, la numeroase concursuri și olimpiade școlare, încă din anii școlii gimnaziale, demonstrându-și treptat potențialul în domeniul științelor și al matematicii. Profesorii care l-au pregătit de-a lungul anilor confirmă faptul că Teofil Voicu le-a depășit de fiecare dată așteptările, prin rezultatele obținute cu ocazia diverselor competiții și olimpiade școlare naționale și internaționale la care a participat, reușind să realizeze conexiuni multiple între diferite concepte științifice studiate din domeniul fizicii, astronomiei, astrofizicii și matematicii. Capacitatea de gândire abstractă și abordarea analitică sunt abilitățile științifice remarcate de către profesorii săi, atunci când Teofil este provocat să rezolve o problemă, pur teoretică sau aplicată.

Și în acest an școlar Teofil Voicu a reușit să obțină performanțe școlare remarcabile: Medalie de argint la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, calificare în lotul restrâns al României pentru participarea la Olimpiada Internațională Interdisciplinară de „Științele Pământului”, Italia (25-31 august 2022), calificare în lotul restrâns al României pentru participarea la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – Georgia, (14-22 august 2022).

 

În această perioadă, 4-15 iulie 2022, Teofil Voicu se pregătește la Universitatea București, împreună cu ceilalți elevi din țară, calificați în lotul național care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională Interdisciplinară de „Științele Pământului”, Italia (25-31 august 2022).

 

 „Pe lângă rezultatele foarte bune obținute de elevii clujeni la examenele naționale, județul Cluj a obținut rezultate notabile și la competiții naționale și calificări la etapele internaționale ale acestor concursuri. Cea mai recentă performanță o reprezintă calificarea elevului Teofil Voicu la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, un concurs care presupune pregătire multidisciplinară și creativitate științifică. Felicitări, Teofil, pentru rezultatul de excepție și sincere mulțumiri profesorilor care s-au dedicat pregătirii tale! Suntem mândri de voi și de tot ceea ce ați realizat împreună!”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

 

                                                Comunicare instituțională, Inspectoratul Școlar Județean Cluj                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: