spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Dosar penal la Mafia Lemnului din Abrud

spot_img

La data de 28 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 46 de ani, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (69 de acte materiale) și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată. (10 acte materiale)

În fapt, în perioada 2021 – 2023, bărbatul, angajat în cadrul unei instituții publice din localitatea Abrud, ar fi introdus, fără drept și în formă continuată, date neconforme cu realitatea în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, lezând prin acest fel interesele unor persoane.

Totodată, în perioada 2022 – 2023, acesta ar fi achiziționat o partidă de masă lemnoasă, de aproximativ 20 metri cubi, din cantonul pe care îl administra, iar apoi ar fi emis 10 avize de însoțire a materialului lemnos în scopul valorificării, fără a achita contravaloarea operațiunii de marcare, obținând beneficii materiale incompatibile cu funcția sa.

În temeiul materialului probator, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 29 martie a.c. să fie prezentat magistraților pentru luarea altor măsuri preventive.

spot_img
spot_img
spot_img