spot_img

Dorin Lojigan – protagonistul unui articol pe Der Spiegel

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Unul dintre cele mai prestigioase website-uri de știri din Germania, Der Spiegel, a publicat, în acest week-end, un articol despre capacitatea NATO de la Câmpia Turzii.

Protagonistul articolului a fost chiar primarul Câmpiei Turzii – Dorin Lojigan.

„NATO își are trupele staționate la sud de Câmpia Turzii. Dacă îl întrebați pe primarul Lojigan, aici este viitorul.

Odată cu deschiderea bazei NATO, șomajul în oraș a scăzut de la opt la unu la sută, spune bărbatul de 48 de ani. Alianța de apărare este un angajator important în regiune.

Dacă pleci din Câmpia Turzii îndreptându-te spre nord, vei trece de fabrica de metal. Fondate sub socialism, majoritatea clădirilor de pe terenul vast par acum părăsite, iar vopseaua se desprinde de pe o poartă. În 2003, un oligarh rus a cumpărat compania. Lucrurile au mers la vale de atunci, spune Lojigan. Astăzi doar câteva sute din miile de angajați sunt încă angajați.

Viziunea lui Lojigan asupra Câmpiei Turzii este simbolică pentru poziția României în lume. Viitorul țării, așa cum îl văd mulți aici, se află în Occident.

Spre deosebire de Ungaria și Bulgaria vecine, guvernele românești s-au angajat constant în alianța cu Occidentul de ani de zile. Chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, sondajele au clasat NATO drept cel mai demn de încredere partener al țării.

Pe lângă aeroportul din Câmpia Turzii, NATO mai folosește alte trei baze în România, inclusiv una pentru apărarea antirachetă. Când ţara a aderat la NATO în 2004, primii militari NATO au fost întâmpinaţi cu flori, relatează Laura Ştefan, care lucrează pentru think tank-ul pro-atlantic Expert Forum. NATO, SUA, Occidentul – pentru mulți români, asta a fost sinonim cu libertate și prosperitate. Ștefan spune: „Îi așteptăm pe americani de mai bine de 50 de ani.””, scrie Der Spiegel.

Site-ul german de știri, Der Spiegel, este cea mai cunoscută entitate de mass-media online din Germania.

Cu sediul în Hamburg, Der Spiegel a fost format în octombrie 1994, sub numele de „Spiegel”, iar acum este considerat pionierul presei online.

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș convocat de urgență din cauza URGIEI de ieri

În urma evenimentelor produse în seara zilei de 27 iunie cauzate de ploi abundente și vânt puternic, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat...
%d bloggers like this: