19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiDorin Lojigan îi răspunde lui Avram Gal, acuzându-l de „gândire limitată”

Dorin Lojigan îi răspunde lui Avram Gal, acuzându-l de „gândire limitată”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Se ascut lamele în politica de la Câmpia Turzii.

După declarațiile făcute, în exclusivitate pentru RefleqtMedia, de către președintele ALDE Câmpia Turzii, Avram Marius Gal, privind inutilitatea Parcului Industrial Tetarom V, Dorin Lojigan a luat atitudine pe rețelele de socializare, postând un comentariu în care justifică existența Parcului Industrial.

„Sesizez trei aspecte importante: 
1. până în 2016 am avut un TITLU de parc industrial. Si atât. În mai puțin de un an am populat fiecare metru pătrat din Parcul Industrial. Aceasta înseamnă investitori si noi locuri de munca pentru Campia Turzii.

2. Exista o hotărâre de consiliu local care aproba un protocol de colaborare și care prevede cheltuielile pe care le va face municipiul Campia Turzii: ZERO;

3. Doar o gândire limitată nu poate să înțeleagă beneficiile Tetarom5 pentru Campia Turzii, si anume:
– locuri de munca in arealul Câmpiei Turzii pentru familiile plecate în strainatate, pentru cei care muncesc în întreg județul si pentru cei din Campia Turzii care nu au loc de munca (daca mai sunt care nu au);
– dezvoltarea pe orizontală a mediului de afaceri din Campia Turzii: firme de construcții, de materiale de constructii, firme de catering, magazine si restaurante, taximetrie, imobiliare, IT, s.a.;

Și…. ma intreb… Unde vor fi cheltuiți banii? Unde vor merge copiii la școli sau grădinițe? Unde se vor dezvolta sistemele de sănătate, de stat sau private? ș.a……”, a spus Lojigan.

Ceea ce, însă, Lojigan nu spune este faptul că Municipiul Câmpia Turzii va INVESTI în Parcul Industrial Tetarom V, fapt relevat de presa clujeană, în cursul anului trecut.

”Un alt partener în cadrul acestui proiect este municipiul Câmpia Turzii. Primăria s-a angajat că va întreprinde demersuri pentru înființarea unei linii de transport public de persoane, dedicate parcului industrial, care să facă legătura între acesta și Municipiul Câmpia Turzii. De asemenea, un alt angajament al Primăriei Câmpia Turzii este acela de a sprijini demararea activității în parcul industrial prin realizarea unei investiții de tip „spin-off”, direct sau indirect printr-o societate cu capital majoritar al Municipiul Câmpia Turzii.”, scria actualdecluj.ro în iulie 2018.

Deci nu e chiar fără costuri pentru Municipiul Câmpia Turzii, ci cu investiții spin-off și cu rețea de transport public direct spre parc.

Dorin Lojigan și Avram Gal vor fi principalii competitori ai luptei electorale care va avea loc în iunie 2020, la Câmpia Turzii, astfel că un război al declarațiilor între cei doi este de așteptat, până la momentul debutului campaniei electorale pentru alegerile locale.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: