fbpx
spot_img

Directoriatul Național de Securitate Cibernetică: ATENȚIE LA MESAJELE/DOCUMENTELE PE CARE LE PRIMIȚI!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img

Share post:

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a fost notificat recent despre folosirea numelui instituției într-un scam propagat via e-mail. Această tentativă de fraudă se bazează pe credulitatea utilizatorului și pe panicarea sa în a oferi detalii compromițătoare sau date sensibile pe o adresă de mail ce pretind a fi din partea Poliției Române. În realitate, adresa nu aparține Poliției, fiind una de gmail, nu politiaromana.ro

Echipa DNSC vă recomandă să fiți vigilenți cu privire la primirea unor astfel de mesaje nesolicitate, să nu dați crezare scenariului propus de atacatori, și, în cazul în care acestea includ link-uri sau atașamente, să evitați accesarea lor, să trimiteți în zona de SPAM astfel de adrese de mail și să ștergeți aceste mesaje-capcană!

Verificați mereu sursa reală a mesajului, înainte de a efectua o acțiune ce se poate dovedi a fi malițioasă pentru voi, pentru datele sau pentru dispozitivele voastre!

Dacă ați căzut în capcană și ați răspuns cu detalii sensibile, ori date cu caracter personal, date de autentificare și mai ales detalii financiare ale conturilor sau cardurilor dvs, contactați imediat banca pentru a bloca acel card și eventuale tranzacții ilicite din cont, Poliția pentru a deschide o investigație și #DNSC, pentru a informa mai departe și alți utilizatori despre tipul acesta de atac.

Totodată, în situația în care cunoașteți pe cineva care a primit un astfel de mesaj, vă rugăm să-i recomandați măsurile de mai sus.

Întotdeauna verificați adresa de e-mail a expeditorului! Când nu sunteți sigur(ă) de faptul că ar fi trebuit să primiți un asemenea mesaj, contactați pe cel care v-a transmis aceste informații, pe un canal de comunicare diferit.

Atenție și la limbajul folosit! Greșelile gramaticale și de exprimare pot fi un indiciu că în spate ar putea fi infractori ciberentici și un semn al intenției mai puțin prietenoase a mesajului.

Antrenați-vă pentru a detecta și evita principalele amenințări din online pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/

Siguranta Online este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri precum Ambasada Elveției în RomâniaMicrosoft RomaniaBIT SENTINELATTACK SimulatorSwiss Webacademy, ANIS sau Dekeneas.

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Corijenți la legalitate! O treime din consilierii locali turdeni NU RESPECTĂ LEGEA!

Pozează în „reprezentanți” ai poporului și vin în ședințele de plen cu chipuri de lupi moraliști, însă acești...

DREPT LA REPLICĂ: E doar o glumă sau v-ați decis de 1 Aprilie să fiți susținătorul aprig al primarului Matei, domnule Ovidiu Bucur?

Stimate domnule Ovidiu Bucur, în urma articolului publicat de RefleqtMedia.ro, sub semnătura dvs, intitulat ”Cristian Matei, îi dă...

Cristian Matei, îi dă daună totală lui Adrian Nap: „Vă aflați într-o stare de asediu intelectual”

La capătul unei ședințe de consiliu local, în care Adrian Nap a fost un fel de one-man-show, contestând...

Consilierii locali ai USR Turda „NU ȘTIU NIMIC”

În ultima ședință de Consiliu Local, organizată la Turda în data de 30 martie 2023, consilierii locali ai...
%d bloggers like this: