spot_img
spot_img

Director din CNAIR, reținut de DNA pentru luare de mită – a „falsificat” contracte de deszăpezire

spot_img

Având în vedere că, în ultimii doi ani, contractele de deszăpezire ale A3 și A10 au fost date unei societăți comerciale cu 0 experiență și cu utilaje cu volan pe dreapta, ultima faptă a celor de la DNA, de a-l reține pe unul dintre directorii CNAIR este demnă de luat în seamă.

Procurorii l-au reținut pe Florea Dascălu, director al CNAIR, pentru luare de mită, după ce acesta ar fi „falsificat” contracte de deszăpezire, permițându-le unor societăți comerciale să afle dinainte ce oferte dau alte societăți.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 octombrie 2022, a suspectului DASCĂLU FLOREA, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

luare de mită

trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale)

permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite ( 5 acte materiale)

 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

 

În perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

           Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 23 octombrie 2022, Dascălu Florea va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

 

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE”, transmite DNA în această dimineață.

 

Oare … nu și la Cluj s-a făcut mișcarea asta? 

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Lucrările de modernizare a străzii Ion Moldovan au fost finalizate!

Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale, care a...

Ministerul Finanțelor prelungește o serie de măsuri fiscale avantajoase pentru contribuabili

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 25...

Curs gratuit de antreprenoriat social pentru tineri

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub...

Fotbal Liga a V-a: Mâine are loc etapa a III-a

După două etape disputate, cu rezultate remarcabile, Liga a...
spot_img
spot_imgspot_img

EXCLUSIV: Vezi o filmare cutremurătoare cu accidentul rutier dintre Viișoara și Colonia Triteni

Liniștea acestei dimineți a fost perturbată serios de un accident rutier petrecut între Viișoara și Triteni Colonie. Pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum,...

Câștigător la Techsylvania, un startup care revoluționează călătoriile corporate a ajuns în Silicon Valley față în față cu investitori celebri

Cum să ajungi în Silicon Valley față în față cu investitori ce au finanțat SpaceX și Facebook, dar și fondatori a unor acceleratoare celebre de startup-uri...

Burse pentru elevii școlilor din comuna Ceanu Mare

, Educația este cea mai puternică armă pentru a schimba lumea !" ( Nelson Mandela )Primăria Ceanu Mare susține educația și rezultatele bune la...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: