fbpx
spot_img
spot_img

Dezastru ecologic la Turda – nesimțirea și nepăsarea au distrus o pădure tânără

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

În ultimii doi ani, în zona lacurilor Csiki și Tarzan din Turda au fost plantați 2500 de puieți de arbori (stejar roșu, acăț, platan etc).

Acum, toți acei puieți, plantați de elevii turdeni voluntari, au fost distruși de turmele de oi care sunt lăsate să pășuneze, nestingherite, fără bun simț și fără ca ciobanilor să le pese de distrugerile pe care le fac.

”Zilele trecute am constatat în acea zonă un adevărat dezastru ecologic făcut de turmele de oi care pasc, fără nici o opreliște în toată zona. O zonă unde turdenii ies vara la iarbă verde sau la un grătar. Toată zona poartă urmele trecerii a sute de oi care au călcat în picioare și stuful din smârcurile din zona lacurilor Niolțoș și Băltoaca, dar și lângă Csiki și Tarzan. Rezultatul: nu mai există niciun puiet din miile plantate în cei doi ani, toți au fost mâncați, probabil, de rumegătoarele din zonă. Întreaga zonă este plină de excrementele unor astfel de animale, urme ale trecerii lor, poate zilnice, pe acolo”, a menționat siteul TurdaInfo.

Având în vedere că acest dezastru ecologic se petrece în zona sitului Natura 2000, dar și într-o zonă intens frecventată de turiști, este nevoie IMEDIATĂ de o intervenție a autorităților, pentru găsirea făptașilor și pentru a se preveni ca astfel de fapte antisociale să mai aibă loc.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: