spot_img
spot_img

Deputatul PSD Cristina Burciu se interesează pentru clujenii care au acţiuni la societăţile Ministerului Sănătăţii

spot_img

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, a abordat problema situaţiei actuale a societăţilor în care Ministerul Sănătăţii a fost sau este acţionar, adresându-se oficial în acest sens ministrului de resort, Sorina Pintea.

Conform interpelării parlamentare adresate conducerii Ministerului Sănătăţii, Cristina Burciu a subliniat că „foarte mulţi români deţin în continuare acţiuni la societăţi în care Ministerul Sănătăţii a fost sau încă este acţionar, sau care funcţionează sub autoritatea şi în coordonarea ministerului pe care îl conduceţi”.

„O parte dintre aceşti oameni, a mai arătat deputatul social democrat, inclusiv din judeţul Cluj, susţin că nu deţin informaţiile necesare cu privire la drepturile pe care le au legate de acţiunile societăţilor respective, respectiv dividendele obţinute, şi nici dacă au posibilitatea vânzării acestora”.

Pentru a obţine informaţiile necesare oamenilor direct de la sursă, parlamentarul turdean a cerut ministrului Sorina Pintea răspuns la următoarele întrebări: „1. Care este situaţia firmelor la care Ministerul Sănătăţii a fost sau este acţionar, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?; 2. Ce strategie aveţi în vederea privatizării societăţilor care încă sunt sub autoritatea sau în coordonarea MS?”.
„Practic, acţionarii firmelor respective doresc să cunoască modalitatea de vânzare a acţiunilor, dar şi dacă ele sunt sau nu aducătoare de profit în acest moment. În acest fel, s-ar putea rezolva şi problema acţionarilor, respectiv mii de oameni care aveau sau mai au acţiuni la aceste firme, privatizate prin MEBO, PAS şi alte forme, a căror situaţie nu a fost reglementată până acum”, a concluzionat deputatul PSD.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj, Cristina Burciu, 22 octombrie 2018

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Anunț – Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile...

Lista completă a artiștilor care vor concerta la Zilele Câmpiei Turzii

RefleqtMedia vă prezintă lista completă a artiștilor care vor...

4 ani de cand presa este mai saraca…

Astazi se implinesc 4 ani de cand fondatoarea si...
spot_img
spot_imgspot_img

Restrictiile de circulatie de la Turda impun modificarea traseelor TUP

? Stimați călători, Îcepând cu data de 25.03.2021, accesul auto va fi restricționat pe o porțiune de drum a străzii Andrei Mureșanu. Drept urmare, circulația autobuzelor...

Potop pe capul taximetristilor din Campia Turzii – amenzi de peste 40.000 lei

Astăzi, 2 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00-12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, împreună cu cei ai Secției Rurale și Serviciului Rutier...

Special de 8 martie – astăzi le sărbătorim pe primărițele noastre

Mirela Vereș, Daniela Mănăilă și Liliana Moldovan, cele trei femei care-și conduc comunele (Călărași, Tureni și Ceanu Mare), mai presus de a fi manageri...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: