19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaDeputatul PSD Cluj Cristina Burciu susţine drepturile persoanelor vârstnice

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu susţine drepturile persoanelor vârstnice

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deputatul PSD Cristina Burciu s-a adresat ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia-Olguţa Vasilescu, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, pe o temă de interes pentru pensionari, respectiv asistenţa juridică gratuită pentru persoanele vârstnice din judeţul Cluj.

În cadrul unei interpelări parlamentare, Cristina Burciu a subliniat că, potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele vârstnice fără posibilităţi materiale pot primi consiliere juridică gratuită.

„Conform Legii nr.270/2008 pentru modificarea Legii 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, pensionarilor li se asigură de către autoritatea tutelară pe a cărei rază teritorială domiciliază, la cerere, consiliere gratuită în vederea încheierii actelor juridice de vânzare-cumpărare, donaţie sau pentru împrumuturi cu garanţii imobiliare care au drept obiect bunurile mobile sau imobile ale persoanei vârstnice respective”, a afirmat parlamentarul turdean, în documentul oficial înaintat conducerii MMJS.

În finalul interpelării, deputatul social democrat a solicitat anumite răspunsuri, pentru buna informare a populaţiei din judeţul Cluj: „1. Cum pot beneficia efectiv persoanele vârstnice de facilităţile oferite de legea amintită?; 2. Câţi pensionari au beneficiat concret de asistenţa juridică gratuită în ultimii ani, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Cluj?”.

„Este important ca oamenii să fie informaţi în legătură cu drepturile pe care le au. Este bine ştiut faptul că persoanele vârstnice au fost de-a lungul timpului victime a numeroase escrocherii, iar legislaţia îi poate proteja de a fi furaţi sau înşelaţi”, a mai afirmat Cristina Burciu.

„Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor vârstnice, adresez cele mai sincere urări de sănătate, viaţă lungă şi bucurii alături de cei dragi vârstnicilor din România, şi în special din judeţul Cluj! Vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut de-a lungul anilor şi sper să vă bucuraţi de pensie cât mai mult timp de acum înainte”, a conchis parlamentarul turdean.

Biroul de Presă al Deputatului PSD Cluj Cristina Burciu, 1 octombrie 2018

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: