spot_img

Deputat, Cristina Burciu: „Investiţiile și relansarea economică, încurajate prin Legea bugetului de stat ”

Date:

Share post:

Nu există nicio îndoială asupra faptului că măsurile cuprinse în construcția Legii bugetului de stat pentru acest an au fost luate în conformitate cu constrângerile existente, după un an greu din toate punctele de vedere. Trebuie să avem în vedere că pandemia a afectat grav toată economia mondială, iar România nu avea cum să facă excepție.

   Sunt convinsă că Executivul Florin Cîțu a luat deciziile optime la nivelul coaliției de guvernare, astfel încât a rezultat un proiect de buget viabil și pragmatic, conceput cu respectarea rigorilor existente în acest moment. Obiectivul PNL a fost de a construi un buget anual care să respecte ținta de deficit bugetar de 7%, convenită atât la nivel politic, cât și în negocierile pe care Guvernul le-a avut la nivel european.

    Este îmbucurător că vom avea un buget care va încuraja investiţiile și relansarea economică, un buget prin intermediul căruia vom reuși să creştem absorbţia fondurilor europene.

   

 

   De asemenea, România trebuie să se îndrepte gradual spre un deficit de 3%, poate chiar să realizăm acest deziderat anul viitor. Tot în spiritul măsurilor de reformă, este nevoie să urmăm calea firească, în sensul că orice majorare a veniturilor populației, a salariilor și pensiilor să se realizeze concomitent cu creșterea economică.

   Consider că românii trebuie să înțeleagă eforturile făcute de Guvern pentru ca toată lumea să treacă peste această perioadă delicată cu cât mai puține daune, de ordin financiar și social. Spre exemplu, s-a decis în mod corect ca pensiile să fie majorate din data de 1 ianuarie 2022, deoarece doar atunci va fi sustenabilă această măsură.

   Alături de parlamentarii liberali, voi susține și voi vota Legea bugetului, aflată în aceste zile în dezbaterea forului legislativ, astfel încât dezvoltarea și modernizarea României să continue în baza unor decizii conștiente și constructive.

 

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Atenție, șoferi❗ ANM a emis două avertizări de cod galben❗

🟡 Primul codul galben este valabil în perioada 01...

Nenorocit – a violat o fată de 12 ani și a filmat-o indecent

La data de 29 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de...

Cristina Burciu: Plata facturilor prin intermediul cardurilor pentru energie va începe în februarie

Cardurile pentru plata facturilor la energie vor fi operaționale...
%d bloggers like this: