fbpx
HomeȘtiri din TurdaDeprinde meșteșugul încondeierii ouălor de Paște la Muzeul de Istorie Turda
spot_img
spot_img

Deprinde meșteșugul încondeierii ouălor de Paște la Muzeul de Istorie Turda

- Publicitate -
spot_img

Muzeul de Istorie Turda organizează și în acest an ateliere interactive de încondeiere a ouălor de Paște după tehnica tradițională.  

În  fiecare vineri din luna aprilie (5, 12, 19 ), între orele 13.00-16.00 la muzeu se vor organiza ateliere pentru tineri și adulți. De asemenea, în cadrul  programului ”Școala Altfel” și nu numai,  (între orele 10.00-14.00) copiii de diferite vârste sunt invitați să participe la aceste demonstrații, fie însoțiți de părinți sau bunici, fie în grup organizat, pe baza unor programări în cadrul atelierelor de pedagogie muzeală. Durata unei activități este de două ore, iar tariful de 10 lei/participant. Materialele și instrumentele necesare sunt puse la dispoziție de către organizatori.

           În cadrul celei de a VII-a ediții a atelierelor de decorare a ouălor prin tehnica protejării fondului cu ceară de albine urmărim transmiterea unui meșteșug tradițional. Prin aceste activități cu caracter demonstrativ și interactiv ne propunem popularizarea unei imagini corecte și reale despre cultura și arta țărănească precum și despre tehnicile de încondeiat ouă. Participanții la ateliere vor descoperi bogăția modelelor ornamentale, structurate preponderent în motive vegetale, zoomorfe, antropomorfe, etc.

Boirea ouălor este o tradiție în lumea satului care trebuie  păstrată  și transmisă generațiilor viitoare. Va așteptăm să experimentăm împreună acest meșteșug străvechi  și să pătrundem în atmosfera Sărbătorii Pascale!


Având locuri limitate, vă rugăm confirmați participare dumneavoastră la numărul de telefon 0264-311826, persoana de contact muzeograf – Steliana Potora sau la adresa de email: office@muzeulturda.com

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: