spot_img

Delegație din Republica Moldova, în vizită la Consiliul Județean Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit vizita unei delegații cu profil economic și investițional din Republica Moldova.

Scopul întâlnirii a fost acela de a dezvolta relațiile de colaborare, de a întări schimburile economice bilaterale, precum și de a analiza modalitățile prin care forul administrativ județean poate sprijini eforturile autorităților publice din Republica Moldova în vederea aderării la Uniunea Europeană.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „A fost o întrevedere benefică, în care am discutat despre chestiuni punctuale și de interes reciproc, la finalul căreia am convingerea că împreună putem pune bazele unor proiecte de succes. Am profitat de acest prilej pentru a asigura delegația moldoveană de întregul sprijin și deplina disponibilitate de colaborare în cazul acelor inițiative care se încadrează în sfera noastră de activitate și care pot fi în avantajul ambelor părți.”

Cu acest prilej, vicepreședintele forului administrativ județean a prezentat potențialul economic și investițional al județului Cluj, precum și principalele proiecte aflate în derulare la nivelul instituției. În acest sens, o atenție aparte a fost acordată celor mai mari investiții în infrastructura spitalicească gestionate de Consiliul Județean, respectiv Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De asemenea, oaspeților le-au fost oferite informații atât despre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, poarta aeriană a Transilvaniei, cât și despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de Consiliul Județean prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă agenților economici.

Totodată, pe parcursul întâlnirii s-a discutat și despre Compania de Apă „Someș” și investițiile aflate în derulare, Univers T, instituțiile de învățământ special și cele de cultură din subordinea Consiliului Județean, precum și despre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

La rândul lor, membrii delegației moldovene au fost interesați, în special, de modalitățile prin intermediul cărora forul administrativ județean susține mediul antreprenorial și start-upurile, de managementul deșeurilor și mijloacele alternative de transport.

 

Biroul de presă

7 aprilie 2022

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Crimă în zona de munte a Clujului? O târgumureșeancă a dispărut în condiții suspecte

La data de 23 mai a.c., în jurul orei 13.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel...

Cu burta la gură, înainte de majorat – vezi câte mame minore are județul Cluj

În conformitate cu statisticile europene publicate recent, România se numără printre țările cu cele mai multe mame minore. Pornind...

VIDEO – Două persoane rănite în accidentul de pe Centura Vâlcele – Apahida

Două persoane au fost rănite în tamponarea în lanț petrecută pe Centura Vâlcele-Apahida. „Până în acest moment, trei persoane...

Accident rutier FOARTE GRAV pe Centura Vâlcele – Apahida

4 autoturisme sunt implicate, chiar acum, într-un accident rutier petrecut pe centura Vâlcele - Apahida. La fața locului intervin...
spot_img

AMoS ED îndeamnă studenții și elevii de liceu să se alăture ce voluntari asociației!

AMoS ED a deschis prima sesiune de recrutări de anul acesta și face apel la tinerii elevi de liceu și la studenți pentru a...
%d bloggers like this: