fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeCluj NewsDe Crăciun, polițiștii clujeni au dat 294 de amenzi, în valoare de...

De Crăciun, polițiștii clujeni au dat 294 de amenzi, în valoare de 56.000 de lei!

spot_img

Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj a remis, în această după-amiază, un comunicat de presă, privind acțiunile întreprinse de Crăciun pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Nu mai puțin de 294 de amenzi, în valoare de peste 56.000 de lei au fost aplicate de polițiști în doar 2 zile, acelor cetățeni care – în perioadă de pandemie – au ținut mai mult la chefuri, decât la prevenție.

Sub coordonarea Instituției Prefectului Cluj, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj și ai Grupării Mobile „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca și polițiști locali din cadrul primăriilor, sunt desfășurate acțiuni în sistem integrat, pe raza întregului județ.

 

Se acționează în scop preventiv, pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea riscului rutier.

 

În perioada 24-25 decembrie, peste 800 de forțe au acționat pe raza întregului județ, fiind legitimate peste 5.800 de persoane.

 

În cadrul acestor acțiuni,  s-a verificat modul de respectare a măsurilor impuse prin HG 935/2020 și menținute prin HG 1.065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

 

Astfel, au fost controlate 613 obiective, dintre care peste 300 de restaurante, baruri și terase și aproximativ 210 hoteluri, pensiuni și cabane, verificându-se respectarea prevederilor legale referitoare la interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

 

Totodată, forțele implicate au verificat și respectarea restricțiilor e circulație în intervalul 23.00-05.00.

 

Urmare a neregulilor constatate, în cele două zile, au fost aplicate 294 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea 55/2020, în valoare totală de 56.200 de lei.

 

Pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a petrece sărbătorile în siguranță, acțiunile vor continua!

 

Sărbători liniștite!”, se arată în comunicatul remis de IPJ Cluj.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: